Ne csak nyugat, de kelet felől is kérjük a magyarságnak járó tiszteletet!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tiltakozik az orosz Éjjeli farkasok motoros csoport magyarországi látogatása és kegyeletsértő megemlékezése ellen.

A Jobbik a kezdetektől fogva élharcosa volt annak, hogy a magyar politikai elit két évtizedes csőlátású euroatlantizmusával szemben hazánk külpolitikai téren újra nyisson a tőlünk keletre fekvő államok, köztük Oroszország felé. Meggyőződésünk, hogy nem szerencsés, ha külkapcsolatainkat a jelenre és a jövőre való tekintet nélkül a múlt árnyaitól tesszük függővé, ennek szellemében pedig mindig kiálltunk a keleti országokkal való, kölcsönös előnyökön alapuló baráti viszonyrendszer kialakítása mellett.

Hírdetés

A jó barátság és előnyös kapcsolatok alapja ugyanakkor az egymás iránt tanúsított tisztelet és megértés. Magyarország szuverén ország, mely sem nyugatról, sem keletről nem engedheti meg, hogy sorsába beavatkozzanak, történelmi tragédiáit figyelmen kívül hagyják és nemzeti emlékezetét átírják. A Jobbik külpolitikai alapvetése, hogy minden ország szokásait, sajátosságait tiszteletben kell tartani, ám ezt a tiszteletet Magyarországgal és a magyar nemzettel szemben is joggal várhatjuk el másoktól.

Reméljük, hogy az antikommunizmusára oly büszke Fidesz vezette magyar kormány és a Külgazdasági és Külügyminisztérium most kelet felől is megkéri a magyaroknak járó tiszteletet, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig felemeli szavát a tiltott kommunista önkényuralmi jelképeket viselő orosz motorosok provokatív látogatása és megemlékezése ügyében és választ vár az orosz külképviselettől az eseménnyel kapcsolatban.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »