Ne csak emlékezzünk, tegyünk is a visszarendeződés ellen!

Ne csak emlékezzünk, tegyünk is a visszarendeződés ellen!

Harminc éve, 1989. június 16-án, Nagy Imre és mártírtársainak temetésén mondta el máig is emlékezetes beszédét Orbán Viktor. Nem lehet elégszer elolvasni, mindig újabb és gondolatokat ébreszt, de egyben figyelmeztet is, hogy ne felejtsünk, ne akarjuk visszahozni a régi, embertelen szocialista időket. Érdemes felidézni a beszéd egyes részleteit, amikor az ifjú Orbán Viktor ezeket a szavakat mondta: „Mi értetlenül állunk azelőtt, hogy a forradalmat és annak miniszterelnökét nemrég még kórusban gyalázók ma váratlanul ráébrednek, hogy ők Nagy Imre reformpolitikájának folytatói […], ma szinte tülekednek, hogy mintegy szerencsét hozó talizmánként megérinthessék ezeket a koporsókat.” Gyurcsány Ferenc KISZ-vezető a beszéd elhangzása után ezt mondta: Orbán Viktor az ifjúság nevében szólt, de csak a kisebbség szavait mondta.

Egyébként Orbán Viktor azóta négyszer lett az ország választott miniszterelnöke, ebből háromszor kétharmados többséggel.

Majd eltelt pár év, és Gyurcsány letette miniszterelnöki esküjét, elmondta emlékezetes őszödi beszédét, majd miután romba döntötte az országot, az IMF-hitelt hátrahagyva távozott. Akkor azt hittük, hogy örökre, de tévedtünk, mert az emberi feledékenység végtelen. Ma részben Gyurcsány felesége, Dobrev Klára képviseli az országot az EU-ban, akinek talán nincs is olyan felmenője, aki ne lett volna érintett az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében és az azt követő brutális megtorlásban. Ma demokratának vallja magát, mindent megtesz és meg is fog tenni, hogy az EU-ban gyengítse Magyarországot, gyengítse a kormány pozícióját, megakadályozza, hogy a több mint ötven százalékot kapott Fidesz-képviselők minél magasabb posztokra kerülhessenek.

Ez a házaspár (és az egész ellenzék) vádolja most a Fidesz-kormányt gyanús orosz és kínai barátsággal – amely nem tudni, miért lenne káros az ország szempontjából –, amikor Gyurcsány a kormányzása idején feleségével együtt a Szemlőhegy úti villájukban parádézott és díszvacsorázott éppen magával az újabban diabolizált orosz elnökkel, és a fényes találkozó után azzal dicsekedtek, hogy Orbán Viktornak annyira gyenge és rossz orosz kapcsolatai vannak, hogy ha akarna, sem tudna személyes beszélgetést összehozni az orosz elnökkel, ilyen csakis Gyurcsánynak jár. Ma a magyar–orosz jó kapcsolat bűn számukra. Számunkra meg az a bűn, hogy még mindig itt vannak a nyakunkon, és egyre jobban haladnak, hogy a teljes baloldal felett átvegyék az uralmat, egymás után bedarálva a helyi konkurenciát (Botka László, Mesterházy Attila, Tóth Bertalan, Karácsony Gergely), és a vágyott hatalmat megszerezve ismét csődbe vigyék, kivéreztessék az országot.

Hírdetés

Ez az, amit nem szabad soha megengedni. Június 16. emléke miatt sem.

Veér Gyula – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »