“Ne búslakodj, Boglárka” – Büntetés vár a a Clinon-párti egyetemisták “dajkáira”

“Ne búslakodj, Boglárka” – Büntetés vár a a Clinon-párti egyetemisták “dajkáira”

Idő előtt véget érhet az egyetemeken a Trump-győzelem után búslakodó diákok dédelgetése: egy új törvényjavaslat értelmében súlyos pénzösszeget vonhatnak meg azoktól az intézményektől, akik asszisztáltak a Clinon-párti tanulók gyászában.

Hillary Clinton veresége után több amerikai egyetem is úgy döntött, hogy szünnapot hirdet, elhalasztja a vizsgákat és csoportos foglalkozások keretében próbál lelket önteni a búslakodó, reményvesztett diákokba. De egy iowai képviselő ezt nem nézte jó szemmel, és úgy döntött, hogy törvénnyel fogja megakadályozni a diákok túlzott dédelgetését és a véget nem érő lelki fröccsöket.

Megvonhatják a cinkos egyetemek támogatását

“Ne búslakodj, Boglárka”  néven új törvényjavaslatot terjesztett be Iowa republikánus képviselője, Bobby Kaufmann. A politikus azt tervezi, hogy felmérést készít a felsőoktatási intézményekben, és radikálisan csökkenti azoknak az egyetemeknek és főiskoláknak a költségvetését, ahol speciális bánásmódban részesültek a diákok november 8-i elnökválasztás után.

Kaufman itt elsősorban az elhíresült vizsgaelhalasztó egyetemekre gondol ahol a tanárok az iskola vezetőségének beleegyezésével úgy döntöttek, hogy tanulóik annyira megrendültek az elnökválasztás eredményétől, hogy képtelenek koncentrálni, így kegyetlen dolog lenne tesztek megírására kényszeríteni őket.

Fotó: Twitter

A diákok számára elérhető “kiegészítő támogatások” is hasonló megvonásokkal járhatnak – itt főként a lelki fröccsnek megfelelő csoportos foglalkozásokról és hivatalos pszichológiai segítségnyújtásról van szó. (A fenti képen pokrócokban ülő Dornell Egyetem diákjainak “síróköre” például nem tartozik )

Hírdetés

A jogszabály ezen felül büntetéssel sújtaná azokat a tüntetőket, akik autópályákat foglaltak el demonstrálásuk alatt.

Az egyetemek állítják: nem került semmibe

Kaufman 2017 januárjában tervezi bevezetni az egyetemekre lecsapó jogszabályt, de az iowai állami egyetemek szóvivője már előre tiltakozott a vádak ellen: állítása szerint az egyetemek nem állami forrásokból vigasztalták a Trump győzelme után traumatizált diákokat. A sokkos állapotban levő hallgatókat tanáraik és diáktársaik segítették, a tüntetések sem kerültek pénzbe, mivel tanulói összefogásból jöttek létre.

Az észak-iowai egyetem igazgatója úgy gondolja, hogy az elnökválasztás hatásai az egyetemi életre is kihatnak : “Az egyetem az a hely, ahol a diákok tanulhatnak, ahol megoszthatják másokkal elképzeléseiket. Én nem tartom dédelgetésnek az enyhítéseket, a diákok nyíltan, őszintén elbeszélgetnek az elnökválasztás hatásairól”

Kaufman viszont rendkívül bosszantónak találja az egyetemi hisztériát. Elismerte, hogy természetesen minden embernek jogában áll hisztérikusan viselkedni, de ezt kellő helyen és időben tegye. Ne tanulás helyett. Majd akkor, amikor kilépett az egyetem kapuján.

forrás: RT / hirado.hu

The post “Ne búslakodj, Boglárka” – Büntetés vár a a Clinon-párti egyetemisták “dajkáira” appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »