NDK 2.0 – ezt is megértük!

NDK 2.0 – ezt is megértük!

Ezt is megértük! A Facebook közösségi oldal készített egy speciális linket elsősorban a német felhasználók számára. Ha erre a linkre rákattint a kedves FB-tag, akkor láthatja, kik azok az elvetemültek akik a német parlamenti választások harmadik legerősebb pártjának, az AfD-nek a kedvelői. Ez azt jelenti, hogy egy államilag engedélyezett, demokratikusan megválasztott, immáron a Bundestagba is (német parlament) bekerült párt hívei, facebook-nyelven lájkolói az ismerőseik számára szépen, gondosan, ABC szerinti listába szedve jelennek meg.

A nevek mellett rögtön odabiggyesztették a gombot is, amivel a megtévedt báránykát, egyesek szerint nácit, egy kényelmes klikkel rögtön ki is lehet törölni az ismerősök listájáról. Praktikus.

Az NDK 2.0 verziója megszületett és Erich Honecker irigykedve figyel valahonnét egy másik világból. A kelet-német Stasi (titkos szolgálat) nem volt ennyire hatékony.

Hírdetés

Kép: Facebook

A képen egy screenshot-ot láthatunk, amelyen egy felhasználó barátai listájának egy része látható, amin többnyire német és néhány magyar FB-tag, valamint egy híres és közkedvelt német újságírónő szerepel. Természetesen a neveket és a képeket eltakartuk.

The post NDK 2.0 – ezt is megértük! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »