Navracsics Tibor szerint nehéz időket él Európa

Navracsics Tibor szerint nehéz időket él Európa

Európai polgárok nélkül nem létezhet Európa, és létre kell jönnie egy olyan európai belpolitikának, amely nem pusztán az európai intézményeket jelenti, hanem képviseli az európai embereket is – hangoztatta a területfejlesztési miniszter egy szakmai konferencián hétfőn Budapesten.

Navracsics Tibor a Századvég Alapítvány Kihívások és értékek – Az Európa Projekt-kutatás eredményei 2022-ben című konferencián azt mondta, az uniós intézményeknek is koncepciót kell váltani; az integráció, mint „elit projekt” mára már nem elégséges, hiszen a jelenkor migrációs, piacvédelmi, energetikai vitáit látva egyre erősebb a nyomás, hogy az európai szinten létrejövő döntések mögött épüljön ki egy olyan közösség, amely a polgárok összességét jelenti, és képes artikulálni az európai emberek véleményét.

A miniszter szerint

Hírdetés

az Egyesült Királyság kilépése a közösségből egy olyan vészjelzés volt, amelyre nem lehetett csak legyinteni, a mozzanat az európai integráció identitásának szívébe hatolt.

Ez a lépés is egyértelműen jelezte, hogy az uniós intézményeknek a polgárokkal együtt újra kell gondolnia Európa jövőjét

– emelte ki.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »