Navracsics: Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel

Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel annak érdekében, hogy megszűnjön a régóta húzódó patthelyzet, amely megakadályozta az ország hozzáférését a helyreállítási alaphoz – közölte Navracsics Tibor, miután uniós biztosokkal egyeztetett.

Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős miniszter a napokban kilenc uniós biztossal egyeztetett, köztük Johannes Hahn költségvetési biztossal is Brüsszelben annak érdekében, hogy Magyarország aláírhassa a hétéves partnerségi megállapodásokat, és hozzájusson a helyreállítási alap több ezer milliárdos forrásaihoz.

Hírdetés

Június elején a miniszter már tárgyalt Luxemburgban Elisa Ferreira kohézióért felelős biztossal, és akkor azt nyilatkozta: reméli, hogy az év végéig megérkeznek az EU-s források Magyarországra.

“Bízom abban, hogy ez a változás, vagyis az új miniszteri kinevezésem segíthet új lendületet adni a tárgyalásoknak” – mondta mostani egyeztetései után Navracsics az Euronews-nak. Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel annak érdekében, hogy megszűnjön a régóta húzódó patthelyzet, amely megakadályozta az ország hozzáférését a helyreállítási alaphoz – fogalmazott a miniszter, de részleteket nem közölt.

(atv)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »