Navracsics: A puccsra. Hogyne. Toborzom épp a szabadcsapatokat

Navracsics: A puccsra. Hogyne. Toborzom épp a szabadcsapatokat

Forrás: MTI

Sztálin élete során rendezett néhány nagy tisztogatást, ennek évei során lefejezte vezérkarát, legtehetségesebb tisztjeit a halálba küldte. Ma, ha a legnagyobb vezető Sztálin-szindrómában szenved nem Szibériába, hanem Brüsszelbe küldheti azokat, akikre gyanakszik, sokszor a saját, egykori legfőbb segítőjét is. Navracsics Tibor interjút adott a mandiner.hu számára. Ebben a beszélgetésben kifejtette, hogy azt hitték róla korábban, hogy meg akarja puccsolni Orbánt és ehhez akarja felhasználni a Nézőpont Intézetet is. Orbán egykori helyettese azóta nem a magyar, hanem a birodalmi királyvárosban munkálkodik.

Navracsics a politikus a kutató és elemző cégről a beszélgetés alatt elmondta, hogy:

„Azt nem magamnak építettem, mint ahogy soha semmit nem magamnak építettem. A Nézőpontot a Fidesznek találtam ki. Őszintén meg is döbbentem, amikor azt mondták: azért kell létrehozni egy másik intézetet, hogy legyen Orbán Viktornak is, ne csak nekem. Akkor is megrökönyödtem, amikor hirtelen nem kaptam meg a Nézőpont vizsgálatait, mondván, nem nekem valók, mert azokkal biztosan meg akarnám puccsolni a miniszterelnököt”

Hírdetés

Nem lehet, hogy mai is puccsra készül, csak halkan, hogy senki meg ne hallja? – kíváncsiskodott a riporter, de Navracsics erre is megfelelt:

„A puccsra. Hogyne. Toborzom épp a szabadcsapatokat. Nem tudok mit kezdeni ezzel a hozzáállással. Tehát nem magamat szoktam építeni, ezért lehet a lebegés érzete. Meg azért is, mert mindig Európa-párti politikus voltam. A magyar jobboldalon pedig nagyjából egyedül maradtam ezzel.”

Hozzátette: mikor uniós biztost kellett jelölni, addigra már szinte

egyedül maradt azzal, hogy hisz az EU-ban,

így adta magát, hogy őt jelölje a kormány.  Mi több azt is elmondta, hogy ma is hisz az EU-ban. Független attól, hogy egyetértünk Navracsics hurráoptimista eurofil nézeteivel vagy sem, azt azért rögzíteni kell: nem lehet egyszerű abban az ezek szerint túlzottan intrikus, mi több paranoid környezetben dolgozni, ami körülveszi a miniszterelnököt.

Pedig a politikus fideszes karrierje gyorsan emelkedett: előbb elemző, majd pártelnöki kabinetvezető lett. Később országgyűlési képviselő lett, majd szokatlan módon már első ciklusában kinevezték frakcióvezetővé, később egyenesen a miniszterelnök-helyettese lett. Közigazgatási és igazságügyi miniszterként, majd külgazdasági és külügyminiszterként is szolgálta a NER-t. Majd hirtelen megtört a lendület. Mostanra tulajdonképpen önkéntes brüsszeli száműzetésbe vonult: az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa lett. Felfele bukott, ahogy mondani szokás. Pártja még az utóbb tényleg elszenvedett kudarcot is megkockáztatta ezért cserébe. Mint emlékezetes a Fidesz bevállalta az időközi választást, a veszprémi körzetet feladását: a parlamenti mandátumra Navracsics távozása után az ellenzék ült rá…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »