NAV-ellenőröket rabolt el a bepánikolt uberes

NAV-ellenőröket rabolt el a bepánikolt uberes

A feketetaxizás visszaszorítása érdekében indított ellenőrző akciók során adóellenőröket „ejtett foglyul” egy pánikba esett uberes – számol be közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A sofőr – aki egyébként egy gazdasági társaság alkalmazottjaként végezte a személyszállítási tevékenységet – az éppen ellenőrzést tartó ellenőrökkel a kocsiban,
 
az ajtókat blokkolva a fuvar végén újra útnak indult, de nem árulta el, hova akarja szállítani a NAV munkatársait.
 
Mint később kiderült,  a sofőr pánikba esett, hogy le akarják venni az autó rendszámát. A NAV feljelentést tett az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt.
 
A célállomáson a vélhetően gyanút fogott sofőr az utasok külön kérésére sem akarta lezárni a fuvart, hiába győzködték, hogy így nem értékelhetik a szolgáltatást a neten. Miután kiderült, hogy a sofőr NAV ellenőrzés alanya, először kiutasította a revizorokat, akik azonban a jegyzőkönyv lezárása nélkül nem hagyták el a helyszínt. A gépkocsivezető ekkor blokkolta az ajtókat, elindult és az ellenőrök kérdésére csak annyit mondott, „jó helyre” viszi őket.
 
Út közben rádión leadta kollégáinak a két revizor személyleírását.
 
Fél órába telt, mire a sofőr megnyugodott és elengedte a NAV munkatársait, akik addigra már telefonon segítséget kértek. Az ubersofőr attól tartott, hogy a BKK és a Rendőrség munkatársai is előkerülnek, és leveszik az autó rendszámát, ezért ijedtében inkább elhajtott a revizorokkal együtt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »