NATO tagállam akadályozott meg egy újabb terrortámadást Oroszországban

NATO tagállam akadályozott meg egy újabb terrortámadást Oroszországban

A török hírszerzés beavatkozásának köszönhetően sikerült megakadályozni egy újabb terrortámadást Oroszországban – írja a török Hürriyet és az orosz TASZSZ hírügynökség.

A támadást az Iszlám Állam horaszáni szervezete követte volna el. A Nyugat az ő számlájukra írja a márciusi, Moszkva melletti véres terrortámadást is – Moszkva hivatalosan az ukránokat vádolja a merénylettel.

Hírdetés

Az iszlamisták megint egy bevásárlóközpont ellen akartak akciót végrehajtani, a törökök azonban értesítették az orosz hatóságokat, akik így időben közbe tudtak avatkozni, letartoztatták és kihallgaták az ISIS tagokat. Ugyanarról a csoportról van szó, amely januárban Isztambulban hajtott végre terrortámadást a Szent Mária templom ellen.

Bár a NATO vezetése rendkívül oroszellenes retorikát használ, Törökország, amely egyébként a szövetség egyik legerősebb és stratégiai szempontból nélkülözhetetlen tagja, igyekszik egyensúlyozni és nyitva hagyni a hátsó ajtót az oroszok előtt, mi több, a közvetítő szerepére is folyamatosan ajánlkozik az orosz-ukrán háború kapcsán.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »