NATO-helytartóságokat hoznának létre Magyarországon és az ideiglenes tót államocskában is

NATO-helytartóságokat hoznának létre Magyarországon és az ideiglenes tót államocskában is

A NATO további regionális parancsnoki központokat akar létrehozni a keleti tagországokban, így Magyarországon és "Szlovákiában" – közölte pénteken a német médiának adott nyilatkozatában az atlanti szövetség egyik szóvivője.

E tervekről a tagállamok védelmi minisztereinek október 8-ikai brüsszeli tanácskozásán kívánnak dönteni.

Az Oroszországgal kiéleződött viszony miatt a NATO hónapok óta erősíti védelmi infrastruktúráját a szövetség keleti területein. Már döntés született parancsnoki központ létesítéséről mindhárom balti államban, valamint Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában. E központoknak jövő év júliusára alkalmazhatóvá kell válniuk.

NATO-források szerint a nyugati katonai szövetség a Krím félsziget Oroszországhoz való visszatétérése (szerintük: jogellenes bekebelezése) és a kelet-ukrajnai szeparatisták támogatása nyomán egyértelmű jelzéssel kívánja figyelmeztetni a Nyugat kijevi puccsára reagáló (szerintük: terjeszkedő törekvéseket tápláló) moszkvai vezetést arra, hogy az észak-atlanti szervezet megvédelmezi valamennyi tagállamát.

Hírdetés

(MTI nyomán)

A Jobbik határozottan ellenzi a NATO támadó jellegű intézkedéseit

A Jobbik határozottan elítéli és ellenzi, hogy a NATO parancsnoki egységeket hozzon létre keleti tagországaiban, egyúttal tiltakozunk a hazánkban egyre fokozódó amerikai katonai jelenlét ellen is. A folyamatos fegyvertelepítések, állomásoztatások, egyre intenzívebb hadgyakorlatok nem az orosz–ukrán konfliktus megoldásához, hanem annak eszkalálódásához vezetnek, veszélybe sodorva ezzel úgy Magyarországot, mind a közép-európai térség többi országát is. A NATO egy védelmi szövetség, de egyértelműen úgy viselkedik, mint egy támadó, agresszor haderő, melynek frontországai a legutóbb csatlakozott államok, köztük Magyarország – írja közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.

A nemzeti párt szerint, amennyiben a kormánynak Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, akkor véget vet az amerikai geopolitikai célok feltétel és kritika nélküli kiszolgálásának, és kizárólag felelős, diplomáciai lépésekkel segíti elő a térség egyik legsúlyosabb konfliktusának békés rendezését. Ez utóbbi esetben a Jobbik felelős és konstruktív partnere lesz az ország vezetésének – szögezi le Mirkóczki.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »