Nathalie Rotschild tömeges letartóztatásokat vár a göteborgi könyvvásár alkalmával

Nathalie Rotschild tömeges letartóztatásokat vár a göteborgi könyvvásár alkalmával

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje 11:55-kor/

A szíriai külügyminisztérium felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy tegyen sürgős lépéseket az Egyesült Államok által vezetett koalíció által Szíriában elkövetett háborús bűnök, súlyos atrocitások és emberi jogsértések befejezésére. Damaszkusz azonnal végét követeli az amerikaiak által vezetett, rendszeres és barbár légitámadások leállítására, ami segíti a terroristákat, miközben folyamatosan öl meg civileket, pusztít el házakat és rombolja le az ország létfontosságú infrastruktúráját, jelenti az orosz Russia Today televízió angol nyelvű portálja,  hozzátéve, az amerikaiak legutóbb például Deir Ez-zor tartományban fehér foszfor bombákat dobtak le, ami ütközik a nemzetközi joggal.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Londonban tartózkodó Brexit koordinátora váratlanul csípőből vágott oda Theresa Maynek azzal, hogy a brit miniszterelnök nyilván azért választotta Firenzét Brexit-beszédére, mert „a 15-ik századi firenzei politika miatt otthon érezte megát. Hátbaszúrások, árulás, a hatalomért egymással küzdő arisztokrata családok…Ez az a környezet, amit oly jól felismert”, idézi az Európai Parlament liberális frakciója vezérének szavait a Reuters brit hírügynökség.

Hírdetés

A Skandináv Ellenállási Mozgalom kis, neonáci csoportja bejelentette, menetet rendez a svédországi Göteborg  városban a hét végén  megnyíló könyvvásár alkalmával. Tömeges letartóztatások várhatók e miatt, írja az amerikai Politico brüsszeli kiadásában Nathalie Rothschild, a svéd közszolgálati rádió munkatársa. Már az is hatalmas vitát váltott ki a svéd társadalomban, hogy a könyvvásár szervezői megengedték egy szélsőjobboldali kiadvány jelenlétét a könyvvásáron.

A világgazdaság alakulását bemutató new yorki Trading Economics  intézet sajtóoldalán látható adatok azt mutatják, hogy Szingapúrban tavaly az egy főre jutó GDP éves értéke vásárlóerő paritáson mérve 81 ezer 500 dollár volt. A mellékelt globális összehasonlító táblázaton a második helyezett Svájcban ez az érték 56 ezer dollár volt. Németországé 44 ezer dollár, ami azt jelenti, hogy az illiberális demokráciának nevezett Szingapúr csaknem kétszer akkora gazdasági teljesítményt ért el, mint a liberálisan demokrata Németország.

Margarita Szimonján, a Russia Today globális televízió főszerkesztője közölte, az amerikai hatóságok felszólították, hogy regisztrálja amerikai központját külföldi ügynökként. Ez olyan korlátozásokkal jár, amely ellehetetlenítené az RT munkáját az Egyesült Államokban. Az orosz külügyminisztérium erre reagálva közölte, Moszkva megteszi a megfelelő ellenlépéseket az orosz nyelven adó, amerikai kormánytámogatást élvező és Oroszországban működő médiumokkal szemben.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »