Naszrallah: Izrael rosszul hiszi azt, hogy az alagutak lezárásával meg tudja védeni magát

Naszrallah: Izrael rosszul hiszi azt, hogy az alagutak lezárásával meg tudja védeni magát

A Hezbollah libanoni ellenállási szervezet vezetője Hassan Nasrallah kijelentette, hogy Izrael nagyot téved ha azt hiszi, hogy az általa lerombolt alagutak meg fogják védeni egy jövőbeli támadástól.

Nasrallah a libanoni Al-Mayadeen csatornának nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy az izraeli erők korábban felkutatták és megsemmisítették a libanoni ellenállás által használt alagutakat, melyek Libanon és a megszállt Palesztina között voltak. Elmondása szerint azok közül a titkos alagutak közül, melyeket a Hezbollah épített, sok már több mint egy évtizede készült.

Meglepett minket, hogy az izraeliek csak ilyen későn fedezték fel az alagutakat. Néhányat közülük még a 2006-os háború idején keészítettek.
A libanoni ellenállás vezetője elmondta, hogy az alagutak a Hezbollah stratégiájának csupán egy töredékét jelentették az Izrael elleni csapás tekintetében. És egyébként is csak a tel avivi rezsim fantáziájának része lehet az, hogy a lerombolt alagutak majd megvédik őket a jövőben.

Hírdetés

Vajon logikus lenne az, hogy a Hezbollah majd több ezer fegyveressel négy alagúton keresztül vonul be Galileába?

Nasrallah szerint ugyanis a Hezbollah jelenleg képes földön, vízen, levegőben, valamint alagutakon keresztül is megtámadni Galileát. Azt azonban nem erősítette meg, hogy léteznek e még olyan alagutak, melyek Libanonból a megszállt Palesztinába vezetnek. Szerinte Benjamin Netanjahu és katonai vezetői nem képesek aláásni a Hezbollah tevékenységét, és a két hónapos művelet, melynek során négy alagutat semmisítettek meg szintén a libanoni ellenállást erősítette azzal, hogy ezzel is félelmet keltettek a zsidó telepesekben.

Orientalista.hu – Al-Isfahani Forrás: Tasnimnews


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »