Nasszer al-Attijah nyert és növelte előnyét (Dakar-Rali)

Nasszer al-Attijah nyert  és növelte előnyét (Dakar-Rali)

A katari Nasszer al-Attijah nyerte a szaúd-arábiai Dakar-rali tegnap rendezett negyedik szakaszát, melyen a motorosoknál a spanyol Joan Barreda volt a leggyorsabb. Ma 560 kilométert tesznek meg Rijád körül a versenyzők, ebből 346 kilométeres lesz a mért szakasz.

A Toyotával versenyző, katari al-Attijah ezzel a sikerrel az összetettben is növelte előnyét. Először még úgy tűnt, hogy a hazai dűnéken száguldó Jazid al-Radzshi lesz a győztes, ő azonban a célba érkezését követően kétperces időbüntetést kapott sebességtúllépés miatt, így végül csak ötödik lett a szakaszon. Az autósok között a kilencszeres rali-világbajnok Sébastien Loeb végzett másodikként, míg a raliban kétszeres vb-győztes, a Dakart pedig korábban háromszor is megnyerő spanyol Carlos Sainz harmadikként.

Hírdetés

Az idei Dakar leghosszabb szakaszán a motorosoknál a győztestől csaknem öt perccel elmaradva a chilei Pablo Quintanilla lett a második, míg az olasz Danilo Petrucci a harmadik. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel 4:51:16 óra alatt teljesítette és a 42. helyen fejezte be az Al-Kajszuma és Rijád közötti 465 kilométeres gyorsaságit, jó teljesítményének köszönhetően tíz pozíciót javítva az 55. helyen áll. Az összetettben változatlanul a brit Sam Sunderland van az élen, tőle három perccel marad el a második Matthias Walkner.

Eredmények, 4. szakasz: * autósok: 1. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, andorrai, Toyota) 3:54:40 óra, 2. Sébastien Loeb, Fabian Lurquin (francia, belga, Bahrain Raid Xtreme) 25 másodperc hátrány, 3. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Audi) 52 mp h. * az összetett élcsoportja: 1. Nasszer al-Attijah, Baumel 13:26:02 óra, 2. Loeb, Lurquin 38:05 perc hátrány, 3. Jazid al-Radzshi, Michael Orr (szaúdi, brit, Toyota) 49:15 p h. * motorosok: 1. Joan Barreda (spanyol, Honda) 4:06:06 óra, 2. Pablo Quintanilla (chilei, Honda) 4:37 perc hátrány, 3. Danilo Petrucci (olasz, KTM) 6:53 p h… 42. Gyenes Emánuel (romániai, KTM) 44:10 p h. * az összetett élcsoportja: 1. Sam Sunderland (brit, KTM) 15:30:01 óra, 2. Matthias Walkner (osztrák, KTM) 3 perc h., 3. Adrien Van Beveren (francia, Yamaha) 4:54 p h.

A mezőnynek 8000 kilométert kell megtennie a január 14-i, dzsiddai célba érésig, a gyorsasági szakaszok össztávja 4300 kilométer.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »