Naram Sarjoon – A történelem legnagyobb terrorhordájának bukása, annak leltára és a követségek térdhajtása Damaszkusz hegye, Qasioun előtt.

Naram Sarjoon – A történelem legnagyobb terrorhordájának bukása, annak leltára és a követségek térdhajtása Damaszkusz hegye, Qasioun előtt.

Ha az ember feltételesen elfogadja azt az elgondolást, hogy a világon minden illúzió és hazugság, akkor még mindig fennáll annak a döntésnek a lehetősége, hogy melyik illúziót, melyik hazugságot választja a “mindenből”. Maga dönthet, hogy melyik hazugságban hisz, melyik ámítást, melyik káprázatot, melyik csalást fogadja el.

… ha az ember feltételesen elfogadja ezt az elgondolást, hogy a világon minden hazugság…

Ebben az elgondolásban viszont van egy mély paradoxon. Mégpedig az, ha két hazugság egymásnak tökéletesen az ellentéte.
Ha két hazugság egymásnak az ellentéte, akkor a kettő közül az egyik nem hazugság, hanem igazság.

Lassan nyolc éve szajkózza a fősodrású média, hogy Szíriában polgárháború van. A szír nép fellázadt a zsarnok uralkodója ellen. Ez a fősodrású média alapállása.

Kérem a kedves olvasót, most gondolkodjon el az alábbi kérdéseken, majd olvassa el Naram Sarjoon legújabb írásának magyar fordítását és gondolkodjon el, hogy melyek azok a hazugságok amelyek tökéletesen egymás ellentétei, hogy kiderüljön az igazság!

Hogy lehetséges az, hogy közel nyolc év háborúskodás során sem az amerikai dollármilliók, sem a külföldi zsoldosok százezrei, sem a kiképzett terroristák, sem az öböl-menti dollármilliók, sem a török hadvezetés, sem az izraeli haderő, sem az ISIS, sem a belső “felkelők” nem tudták megdönteni ezt a “zsarnok” szír kormányt?

Hogy lehetséges, hogy a Szíriai Arab Hadsereg nyolc éven keresztül kiállt a “zsarnok” kormánya mellett?

Hogy lehetséges, hogy a szír elnök, Dr. Bashar Al-Assad gyertyát gyújt és imádkozik egy damaszkuszi betlehem jászola előtt, miközben a szír főváros békés karácsonyi fényekbe öltözik?

Hogy lehetséges, hogy Európa nyugati részén lassan betiltják a karácsonyt, a keresztet és a kereszténységet, addig a szír fővárosban a “zsarnok” szír elnök mindent megtesz annak érdekében, hogy a vallási felekezetek békében tudják megünnepelni Damaszkuszban a különböző vallásokhoz tartozó ünnepeket.

Hogy lehetséges az, hogy a libanoni iszlám “ellenállás”, a Hezbollah, a keresztényekkel együtt harcol Szíria felszabadításáért?

Azért érezhetőek a törésvonalak? Érezhető az, hogyan lesz a szürkéből fehér és fekete?

Siroi Isi 2019.01.05.

(Naram Sarjoon szíriai író, a szíriai háború befejezését bejelentő cikkének egyedi fordítása arab nyelvről.)

Hírdetés

Az amerikai hadsereg a napokban jelentette be, hogy kivonul Szíriából. Egy időben a kijelentéssel sorban kezdtek el megnyitni azok a nagykövetségek Damaszkuszban, amelyek évekig támadták a szíriai államot. A szíriai külügyminiszter Walid Al-Moallem tréfásan válaszolt, amikor újságírók kérdezték tőle, hogy mit gondol a sok nagykövetség újranyitásáról Szíriában – miután az Egyesült Arab Emirátus és más arab nagykövetségek is megnyitottak: “Én tudják szívbeteg vagyok és nincsen erőm napi három nagykövetségnél többet megnyitni, szóval kérem szépen minden nagykövetségtől, hogy álljon sorban.”

A Magyar Állam szomorú módon 2012-ben bezártatta a Szíriai Arab Köztársaság nagykövetségét Budapesten.

„a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője 2012. december 18-án az MTI-nek ő nyilatkozta azt, hogy “Az év végéig el kell hagyniuk az országot a budapesti szíriai nagykövetség munkatársainak, miután az Aszad-rendszert eddig Magyarországon képviselő szíriai diplomatákat a magyar kormány többé nem tekinti legitim diplomáciai képviselőknek”.
A tárca sajtófőnökét azzal kapcsolatban kereste meg az MTI, hogy Magyarország szombaton a Szíriai Forradalmi és Ellenzéki Erők Nemzeti Koalícióját ismerte el a szíriai nép egyetlen törvényes képviselőjének.”

A cikk exkluzív fordítása sok szeretettel minden magyar embernek szól, aki kiállt Szíria igazsága oldalán a diplomáciai kapcsolatok megszakítása ellenére a két barát ország között.

Nem fogok most azzal megelégedni, hogy csak két kilométert menjek el azokkal, akik azt hiszik, hogy ami Szíriában történt az forradalom volt, méghozzá egy békés forradalom, ami rákényszerült a felfegyverkezésre. Én sok kilométert fogok megtenni ezekkel és elfogom hinni azt, amit mondanak. Nem fogok most az egyszer makacskodni sem kötözködni olyanokkal, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a Szíriai Állam robbanó hordókat vetett be – mintha a robbanó hordók a Bibliaiban és Koránban is meglettek volna írva, mint tagadhatatlan szent írás. Végig fogom hallgatni a dühöngőket, ahogyan magyarázzák azt, hogy mi találtuk ki az univerzális összeesküvés elméletét. Ahogyan próbálják magyarázni, hogy mi, a Szíriai Állam találtuk ki és hoztuk létre az Iszlám Államot. Nem fogok most az egyszer kötekedni és hallgatni fogok. Mondja csak mindenki azt, amit akar, én hallgatni fogok.

Viszont, ha befejezték a sírást, okoskodást, hangoskodást és ordibálást. Ha minden siránkozó befejezte a saját ruhájának hisztérikus széjjel tépését „az ártatlan áldozatokat és a Méltóság Forradalmának” sajnálatából, én elnézést fogok kérni mindeniktől és nagyon szépen megkérek rá mindenkit, hogy most hallgassanak végig, mint ahogyan én is meghallgattam őket.
Meg fogok kérni mindenkit arra, hogy olvassa el az Orosz Hadügyminisztérium legfrissebb jelentését, amelyben pontos számok találhatóak azokról a fegyveres terroristákról, akiket likvidáltak 2018-ban, csak Szíriában. Több mint 23 ezer fegyveres terrorista lett likvidálva különböző Szíriában harcoló terrorszervezet soraiból. 159 megsemmisített tank lett megszámolva, 57 páncélos, több mint 900 ágyú és 3000 nehéz gépfegyverrel felszerelt gépjármű. Ez csak 2018-ban és nem számítva bele az elkobozott felszereléseket, fegyvereket.

Az orosz jelentés betekintést nyújt az elpusztított fegyveres terroristák számára 2015 óta. Ez a szám meghaladta a 87000 terroristát, 650 elpusztított tankot, több mint 700 harckocsit, 1000 (Ezer) kiképzőtábort és 10000 tízezer fegyver és üzemanyag raktárt.

Ha mi ezt a listát kiegészítjük a fegyveres terroristák többi veszteségével 2011 és 2015 között, akkor legalább ugyanakkora számról beszélnénk. A Szíriai Arab Hadsereg legalább ennyi terroristával végzett a háború első négy évében, ami azt jelenti, hogy közel 200.000 halott terroristáról beszélünk. Ez persze azt jelenti, hogy dupla vagy tripla ennyi terrorista sebesült van, nem beszélve még azokról a fegyveresekről, akiket a szíriai állam zöld buszokkal gyűjtött össze Idlib tartományban, miután azok elvesztették a harcokat más frontokon és feladták magukat. Idlib tartományba – szír állami buszokkal – szállított fegyveres terroristák száma 70-100 ezer terrorista. Ezen adatok szerint mi közel félmillió külföldi és szíriai terrorista fegyveresről beszélünk. Mi ma megdöbbenve láthatjuk a hatalmas fegyverzet és páncélosok számát, amelyeket elkoboztunk a terroristáktól. A szinte végtelennek tűnő fegyver és robbanószer ránk hagyása után a hadsereg olyan problémával találta szemben magát, hogy a sok robbanószertől kénytelen megszabadulni, a több tonna, hegynyi robbanószertől, amelyeket a terroristák használtak ellenünk. A robbanószerek mennyisége – amit mi csak eddig elkoboztuk – egyenlő az összes robbanószerrel, amit az amerikai hadsereg kobozott el az iraki hadseregtől Bagdad bukása után.
A másik sokkoló szám az nem más mint az elpusztított tankok száma 2015 óta (650 tank), több száz páncélozott és tízezer fegyver és üzemanyag raktár. Nem megfeledkezve arról, hogy Idlib tartományban a terroristák kezében még mindig nagy mennyiségű fegyver található. Mindez azt jelenti, hogy a terrorista hadsereg – amit mi elpusztítottunk – legalább fél millió harcosból és vele együtt nem kevesebb mint 1200 tankból állt, sok ezer páncélozott járművel. Ez a szám duplája a híres német (Wehrmacht) hatodik hadsereg harcosainak számának. Hitler seregének harcosai száma, amely elfoglalta fél Európát miután harcolt Belgiumban, Franciaországban, Ukrajnában és még számos helyen, amíg össze nem omlott Sztálingrád előtt 285000 harcosból állt. A háború végére alig jutott vissza közülük 60 ezer harcos a hazájába.

Lehet, hogy itt valaki azt fogja mondani, túloztak az orosz számok. Rendben van, hallgassuk meg ezeket a véleményeket is, de ne feledjék azt, hogy az orosz szövetségeseiknek 90-100 ezer légicsapást kellett mérniük a terrorista terjeszkedés megállítása érdekében. Ez egy nagyon komoly szám, ami azt jelenti, hogy egy professzionális módon elosztott jól kiképzett hatalmas hadsereggel szálltak szembe. Olyannyira, hogy a terrorista raktárakat több mint tízezer helység felé voltak elosztva. Itt nem szabad persze arról sem megfeledkezni, amit az USA állított az Iszlám Államról, avagy azt, hogy az amerikai felmérések szerint a terrorszervezet elpusztítása 20-30 évbe, de lehet annál is többe telhet. Az amerikaiak feltételezés a helyén volt, mert az amerikai az, aki nagyon jól tudta, hogy mennyi és milyen fegyverzete van pontosan a terroristáknak. Az USA tudta nagyon jól, hogy meddig tudnának a terroristák a fegyverzetükkel kitartani.

Mindez felteszi előttünk jogosan azt a kérdést, hogy honnan származik egyáltalán e hatalmas mennyiségű fegyver? Nem lehet azt állítani, hogy mind ez úgy mond háborús zsákmány. A Szíriai Arab Hadsereg nem vesztett el 1200 tankot a fegyverraktáraiból, hanem csupán pár tucatot kevésbé védett pontokból. Az Iszlám Állam Irakban miután elfoglalta az iraki hadsereg raktárait szintén nem tett szert ennyi tankra és több ezer páncélozott gépjárműre. A legnagyobb hadi zsákmánya 500 darab páncélozott és katonai hammer volt egyszerre. Ez is bizonyítja, hogy ennek a félmillió fős hadseregnek több külföldi forrása is volt. Ma sorban derül fény olyan aktákra, amelyek hatalmas fegyver üzleteket bizonyítanak Ukrajnából és más kelet európai országokból. Az arab öböl menti országok rengeteg fegyvert és tankot vásároltak fel ezekből az országokból, hogy Törökországon és Jordánián keresztül Szíriába szállítsák a terroristáknak. Sokszor vadonatúj páncélozottak és tankok érkeztek a szíriai csatatérre. Az egyik csatához, amit a hadseregünk vívott a terroristák ellen, folyamatosan érkezett az utánpótlás légi úton. Egy valóságos légi hidat hoztak létre a fegyveres terroristák utánpótlásához, amit ezelőtt a történelem során csak az Izraeli-Szíriai háborúban láttunk 1973-ban, amikor az USA folyamatosan küldte Izraelnek a hadi utánpótlást. Itt érkezünk el a híres 137 milliárd dollár értékű összeghez, amit a katari volt külügyminiszter Hamad Bin Jaber Al Thani vallott be a híres tv-s beszédében (amikor országát a többi Szíriát támadó országgal együtt a vadászkutyákhoz hasonlította, amelyek egymás torkára ugrottak a vadat szabadon hagyva 2015-ben). Ezt a katariak által bevallott összeget ezek az országok nem a békés tüntetésekre szükséges poszterekre költötték természetesen, sem a szír kormány elleni graffitikre. Ez az összeg (137 milliárd dollár) az eddigi legnagyobb fegyverüzlet harmadának felel meg. Annak az összegnek a harmada, amit a szaúdiak fognak kifizetni az amerikai fegyvergyáraknak, hogy mindenféle fegyvert vásárolhassanak tőlük.

Bátran lehet állítani azt, hogy a világ legnagyobb fegyveres terrorista szervezetét az úgy mond Assad elnök ellenes Szíriai Forradalomnak hívták.

A fegyverek minőségének és mennyiségének köszönhetően – amit nyújtottak ennek a terrorszervezetnek – keletkezett a világ legnagyobb terrorista hadserege (nem beszélve a nekik nyújtott vegyi fegyverekről). A történelem legnagyobb terrorizmus szponzorálása a szíriai földön tevékenykedő banditáknak ment. A világ legnagyobb összecsapása egy reguláris hadsereg
és terrorista hadsereg között a szíriai földön történt. A világtörténelem leghatalmasabb győzelmét a Szíriai Arab Hadsereg vívta ki magának a szövetségeseivel együtt. A Guiness Rekordok Könyvében is bátran meglehet írni azt, hogy a világ legnagyobb terrorista hadserege az úgy mond szíriai forradalom hadserege volt több mint fél millió zsoldos terrorista részvételével a világ összes tájáról sok ezer tankkal és páncélozott járművel. A világ legnagyobb összeesküvése Szíriában történt és a világ legnagyobb banditáknak szánt költségvetése volt az úgy mond Szíriai Forradalom költségvetése.

Ezek a számok, amikről az imént számoltunk be jelentik a valódi okát Trump elmenekülő döntéseinek, miután a világ legnagyobb terrorista hadserege lett elpusztítva – az USA és Izrael hadserege után – mivel már egyszerűen nem maradt neki semmi más Szíriában csak a homok. Ez a szíriai győzelem az oka Törökország törekvéseinek, megtörésének és az oka a török hadsereg megtorpanásának a határainknál.

Ez a győzelem az oka a nagykövetségek és nagykövetek beáramlásának Damaszkuszba. Azoknak a nagykövetségeknek, akiknek 8 éven keresztül az volt az álma, hogy Damaszkusz hegységét a hírhedt Qasioun hegyet – ahol a szíriai elnöki palota is található – uralják, de ehelyett a nagyköveteknek és nagykövetségeknek nem maradt más, minthogy behódoljanak és letérdeljenek a hegyünk lábai előtt, amit ők akartak irányítani.

Nekik, akik ma sorban állnak nem maradt más, minthogy megcsókolják Qasioun talpát és cipőjét. Nekik nem maradt más, mint könyörögni a megbocsátásért. Nekik nem marad más, minthogy megbánva az egész történelem és emberiség elleni bűneiket hosszan sírjanak és esdekeljenek Qasioun talpai előtt.

Naram Sarjon írását fordította Cadmus , javította Siroi Isi


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »