Naponta hatezer hadköteles korú ukrán férfi szökik nyugatra

Naponta hatezer hadköteles korú ukrán férfi szökik nyugatra

Naponta 6000 hadköteles korú ukrán férfi lépi át Ukrajna határát nyugati irányba – közölte az ukrán nyugati regionális állami határrendészet. A visszatérőkre vonatkozó adatokat a hatóság nem közölt.

Az Ukrajisznak Pravda közlése szerint Ukrajnában megnőtt azon férfiak száma, akik többgyermekes anyákat vettek feleségül, hogy kivételt kapjanak a kiutazási korlátok alól, és külföldre mehessenek.

Van másik trükk is. Az egészségkárosult személyek kísérői szintén átléphetik a határt, de a joghézagok miatt egy egészségkárosulttat akár minden alkalommal más-más személy kísérheti, amivel értelemszerűen vissza is élnek a front poklát elkerülni vágyó férfiak.

Hírdetés

Az Ukrajinszka Pravda szerint a határrendészet által ismert legnevetségesebb eset az volt, mikor a férfi nemet váltott, de csak a papírjaiban: Anton helyett Tánya lett, de valójában nem váltott nemet.

Az ukrán határt átlépő férfiak többsége valamilyen mentességgel rendelkezik a sorozás alól, de ismerve az ukrán korrupciós viszonyokat, könnyen lehet, hogy a sorozás elől menekülnek.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »