Napokra felbolydul az M5-ös autópálya rendje

Napokra felbolydul az M5-ös autópálya rendje

Hétfő estig részlegesen lezárták az M0-s irányába vezető lassító sávot, ezért fokozott figyelmet kér az autósoktól a Magyar Közút. Pécsi Norbert kommunikációs vezető az InfoRádióban elmondta: az érintett szakaszon közlekedők nem nagyon tudnak alternatív útvonalakat találni, ezért azt javasolja, hogy ha lehetséges és meg tudják oldani, kerüljék el a reggeli és a délutáni csúcsidőszakot.

Október 24-étől, csütörtöktől újabb sávlezárással folytatódnak a burkolatfelújítási munkálatok az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, az M0-ás csomópontot megelőző szakaszon. A munkálatokra, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet, a térségben sebességkorlátozásra és megnövekedett menetidőre kell számítani. A Magyar Közút kommunikációs vezetője az InfoRádióban elmondta: az előzetes tervek alapján hétfő estig lesz részleges lezárás az érintett szakaszon. A lassítósávot zárták le, ezért fokozott figyelmet kér az arra közlekedőktől. Pécsi Norbert jelezte: a korlátozás ideje alatt az M5-ös autópályáról az M0-s autóútra történő lehajtás folyamatosan biztosított lesz.

Emlékeztetett, hogy a térségben már korábban is végeztek hasonló felújítási munkálatokat, most ezeket folytatják. Az M5-ös autópályán a mostani munkák után már nem terveznek további beavatkozásokat. A szóvivő felidézte, hogy korábban indult el az M0-s Hárosi Duna-hídján egy garanciális javítási munka, és az ottani dilatációs szerkezetelemek melletti burkolat- és vízelvezetési javítási munkálatok még zajlanak. A hét elején ezen a szakaszon nagyobb torlódások voltak, most már azonban kedvezőbb a helyzet, de továbbra is hosszabb menetidővel kell számolniuk arrafelé az autósoknak. Utóbbi munkálatok a tervek szerint a jövő hét közepéig tartanak, és Pécsi Norbert tájékoztatása szerint arra törekednek, hogy legkésőbb november elsejéig elkészüljön a kivitelező.

Hírdetés

Az őszi szünetet követően az M0-s autóúton lesznek különböző javítási munkálatok. November 5-étől pedig az M5-ös autópálya csomópont térségében, az M5-ös és M4-es autópályák között, Gyál környékén kezdik el a betonburkolat-javítási munkálatokat.

Rossz hír az M0-son közlekedő autósoknak, hogy a következő napokban sajnos nem fognak találni alternatív útvonalakat.

Pécsi Norbert elmondta: a korábbi tapasztalatok is azt erősítették meg, hogy nagyobb torlódások esetén a környező utak is nagyon gyorsan megtelnek. Ilyenkor sokan próbálják alternatív útvonalként a párhuzamos, kisebb utakat is használni, de ezeket nem ilyen célra méretezték, illetve találták ki. Ezek az utak nem képesek arra, hogy egy gyorsforgalmi út teljes kapacitását elvigyék, ezért Pécsi Norbert azt javasolja az érintetteknek, hogy ha lehetséges és meg tudják oldani, akkor kerüljék el a reggeli és a délutáni csúcsidőszakot.

A Magyar Közút kommunikációs vezetője azt tanácsolja, hogy mielőtt bárki beül az autójába, tájékozódjon az Útinform honlapján a lezárásokról, torlódásokról. A weboldalon folyamatosan nyomon lehet követni, hogy az egyes munkavégzésekhez kapcsolódóan hol, milyen korlátozások várhatók, illetve érdemes használni az autós alkalmazásokat is, amelyek segítenek az optimális útvonalak megtervezésében.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »