Napi adatok: nagyot nőtt az aktív fertőzöttek száma

Napi adatok: nagyot nőtt az aktív fertőzöttek száma

A tegnap közölt 127 903-ről 130 722-re emelkedett a beazonosított aktív fertőzöttek száma. 91-en haltak meg a koronavírus következtében az elmúlt 24 órában.

3334 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 177 952 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3891 főre emelkedett, 43 339-en pedig már meggyógyultak – írja a koronavirus.gov.hu.

Az aktív fertőzöttek száma 130 722 fő (ez csaknem háromezerrel több, mint az előző adat). Az aktív fertőzöttek 22 százaléka, az elhunytak 25 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti.

7461 (183 a növekmény) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 627-en (kilenccel többen, mint tegnap) vannak lélegeztetőgépen.

Elindult az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő egyetemi hallgatók is részt vesznek 2 hetes fizetett gyakorlat keretében.

Hírdetés

Mától a kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 5660 esetben intézkedett.

A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg. A középiskolák és egyetemek digitális munkarendre tértek át. A helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a digitális oktatásban résztvevő diákok és pedagógusok számára a köznevelésben és a szakképzésben.

Az Operatív Törzs jelenleg 178 óvodai csoportban (6%) és 136 óvodában (5%) rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 71 általános iskolában (3%), 388 iskolai osztályban (15%) és 43 általános iskolában (2%) digitális tanrendet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »