Napi adatok: megint elhunyt 12 koronavírusos Magyarországon

Napi adatok: megint elhunyt 12 koronavírusos Magyarországon

Május óta nem volt ilyen magas adat. A napi új fertőzöttek száma 950.

950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 23 077 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 730 főre emelkedett, 5099-en pedig már meggyógyultak – írja a Koronavírus.gov.hu.

A napi koronavírusos halottszám május 9-én volt utoljára ennél magasabb.

Az aktív fertőzöttek száma 17 248 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 55 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 589 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen.

25 017 ember van hatósági házi karanténban, a mintavételek száma 680 335.

Hírdetés

A tájékoztatóban szerepel az is: kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.

23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Tünetekkel pedig nem szabad közösségbe menni.

Az operatív törzs jelenleg 28 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 187 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »