Napi adatok: Ismét rekord Magyarországon, új szabályok léptek életbe

Napi adatok: Ismét rekord Magyarországon, új szabályok léptek életbe

Már 200 ember szorul lélegeztetőgépes kórházi ellátásra.

2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a központi tájékoztató oldalon.

Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, 15 655-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1619-cel nőtt, jelenleg 37 272 fő.

Hírdetés

Az aktív fertőzöttek 29%-a, az elhunytak 38%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 2209 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 200-an vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján, mától kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását.Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

Cikkünk hamarosan frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »