Napi 50 gyilkosság Dél-Afrikában- Követelik a halálbüntetés visszaállítását

Napi 50 gyilkosság Dél-Afrikában- Követelik a halálbüntetés visszaállítását

Több nagy horderejű gyilkosság és széles körű erőszak következtében több mint 450 000 dél-afrikai lakos petíciót írt alá a halálbüntetés újbóli bevezetésére.

A kampányt azután indították, hogy a finn Uyinene Mrwetyana-t megerőszakolták és meggyilkolták egy postahivatalban. Alapítója számos egyéb nagy horderejű halálesetet megemlített, köztük Reeva Steenkamp modell 2013. évi meggyilkolását.

“Mint mozgalom, hallatnunk kell a hangunkat, hogy visszatérjünk a halálos ítélethez a nők és gyermekek elleni bűncselekmények miatt, abban a reményben, hogy megmentsük ezt a nagy országot” – olvasható a petícióban .

Hírdetés

A 19 éves Mrwetyana holttestét hétfőn találták meg. A gyanúsított, a postahivatalnok a bíróság előtt megjelent, amely miután bűntettét bevallotta gyilkossággal és nemi erőszakkal vádolta.

Dél-Afrika az apartheid bukása után eltörölte a halálbüntetést, amikor az alkotmánybíróság megállapította, hogy ellentétes az ország 1994-es alkotmányával.

Széles körben elterjedt az erőszak Dél-Afrikában, a rendőrség könnygázt, kábító gránátot és gumilövedéket használ a fosztogatás és a lázadás megállítására, írja az RT.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »