„Nálunk ez a szokás” – nyilatkozta a bottal terrorizáló Mikulás

„Nálunk ez a szokás” – nyilatkozta a bottal terrorizáló Mikulás

Hangosan sír az ötéves fiú, s a seprűnyéllel fenyegetően hadonászó Mikulás és az édesanyja kérdéseire fogadkozik, hogy ezentúl szót fog majd fogadni az óvodában. Mindeközben az édesanyja hangosan nevetgél. A szobában van egy másik kislány is, akit a Mikulás felszólít, hogy ereszkedjen térdre, és mondjon el egy imádságot. A felvétel tanúsága szerint a Mikulás egyszer meg is ütötte a terrorizált kisfiút.

Hírdetés

Az ügyben már vizsgálatot indított a Beszterce-Naszód megyei gyermekvédelmi hatóság – a felvételt a gyermek külföldön dolgozó apja juttatta el a hivatalos szervekhez. A rendőrség azonosította a fiú harmincegy éves anyját és a Mikulásnak öltözött negyvenéves férfit, aki a nő testvére. Ő nyilatkozott is a román sajtónak, azt állítva, hogy nem történt semmi különleges – náluk az a szokás, a Mikulásnak szigorúnak kell lennie amellett, hogy ajándékokat is visz a gyerekeknek. 

Az ügyben eljárás indult kiskorúakkal való rossz bánásmód miatt. Az anya háromtól hét évig tartó börtönbüntetést is kaphat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »