Nahát!

Nahát!

Egy újabb Eurostat statisztika, amit nem fog kirakni az ellenzék az ablakba, max azt részét, hogy sajnos romlottak a mutatók nálunk is, mint egyébként a legtöbb EU-s országban.


Előbb lássuk a hírt:

Egy adat, ami alapján a magyar nyugdíjasok helyzete szinte a legjobb egész Európában

Sorozatban a negyedik éve emelkedik a szegénységi kockázatnak kitett nyugdíjasok aránya az Európai Unióban – derül ki az Eurostat keddi közléséből. Az uniós statisztika szerint viszont Magyarország ebben nem áll rosszul, azonban az elmúlt években látványosan romlott a magyar mutató. Most már közel minden tizedik magyar nyugdíjast veszélyeztet a szegénység.

Hírdetés

2017-ben az EU-ban élő nyugdíjasok közül 14,2%-ot veszélyeztetett a szegénységbe való csúszás, ami további minimális növekedés a 2016-ban látott 13,8%-os arány után.

Ha az egyes tagállamok 2017-es arányszámait hasonlítjuk össze, elmondhatjuk, hogy a statisztika szerint a magyar nyugdíjasok helyzete az egyik legjobb ez alapján. Magyarországon ugyanis a negyedik legalacsonyabb ez az arány, Franciaország, Szlovákia és Dánia után.

A magyar adat 9,1%-ot mutat, amit viszont ha idősorosan vizsgálunk, akkor jelentős emelkedést mutat. 2010-ben 4% volt az eddig mért legalacsonyabb érték, ehhez képest duplázódásról beszélhetünk és ilyen magas arányra 2006 óta nem volt példa. Ez a növekedés azonban nem mondható kiemelkedőnek erre az időszakra a többi uniós országgal összevetve.

A cikk a Portfolion jelent meg.

És most jöjjön a levél, amit kaptam:

Tisztel Bayer Úr,egy újabb Eurostat statisztika, amit nem fog kirakni az ellenzék az ablakba, max azt részét, hogy sajnos romlottak a mutatók nálunk is, mint egyébként a legtöbb EU-s országban. (Bár erős kétségeim vannak a 2010-es Magyar adatokkal kapcsolatban, ugyanis az volt legalacsonyabb az egész EU-ban. Mindez, miután elvétek a 13 havit, rezsi emelés rezsi emelés hátán, lufiként növekvő magánnyugdíj pénztárak, brutális infláció stb.) Meg az is elég furcsa, hogy miközben a magyar gazdaság rekordot rekordra halmozott az elmúlt években, évről évre jobban produkálva, több alapvető élelmiszer áfája csökkent, rezsi nem lett több  stb. pont akkor nőt a legtöbbet a veszélyeztetett nyugdíjasok száma Magyarországon.

Még így is a szegénységi kockázatnak kiszolgáltatott nyugdíjasok aránya jelenleg 9,1 % Magyarországon, ugyanez a mutató például a németeknél 17,5%, az angoloknál pedig 19,1%… 


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »