Nagytakarítást tartottak a szervek a Déli pályaudvarnál

Nagytakarítást tartottak a szervek a Déli pályaudvarnál

A Déli pályaudvarnál folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő – mindennapi alapfeladatokon felüli – kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat.

A BKK folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését. Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal a Déli pályaudvar volt, ahol csütörtöki megmozdulásnak köszönhetően megtisztult az igen forgalmas közlekedési csomópont és környezete – olvasható a társaság közleményében.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a pályaudvar aluljárószintjét, a kerengő területét és a lépcsőfeljárót. A munkában 22-en vettek részt, a takarítást a BKV Zrt. és a MÁV Zrt. munkatársai segítették.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen. Az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), és a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda munkatársai. A FÖRI két kollégája a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizte a környéket – teszik hozzá.

Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

A BKK tájékoztatása szerint októberben Újbuda-központ metróállomás és környezete (Október huszonharmadika utca), a Batthyány tér, majd az Ecseri út metróállomás kerül sorra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »