Nagyszombat megye egyik legnagyobb beruházása, a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia vadonatúj kollégiuma – VIDEÓKKAL

Nagyszombat megye egyik legnagyobb beruházása, a  Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia vadonatúj kollégiuma – VIDEÓKKAL

A Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia, amely két nyelven biztosítja az oktatást, az idei, 2023/2024-es tanévtől egy modern, energiatakarékos, kétemeletes, harminc férőhelyes diákszállóval gazdagodott Nagyszombat megye jóvoltából. A megyei költségvetésből mintegy egymillió eurót különítettek el az épület felhúzására. 

Az új, korszerű kollégiumot ma ünnepélyes keretek között adták át, ahol jelen volt Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke, Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke, Stanislav Pravda, a Nagyszombat Megyei Önkormányzati Hivatal oktatási osztályának igazgatója, Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere, Nagyszombat megye képviselői, a kollégiumot birtokba vevő diákok és szüleik, illetve a tanárok. 

Az átadó keretén belül a megyeelnök jelképesen átadta a diákoknak a kollégium kulcsát, akik rövid köszönőbeszéddel hálálták meg fenntartójuk, Nagyszombat megye támogatását.

Hírdetés

A kereskedelmi akadémia kollégiuma mostanáig két olyan barak épületben működött, amelyek már elfogadhatatlan állapotban voltak. Eredetileg átmeneti megoldásnak tervezték a 1978/79-es tanévben, de hét év helyett negyvennégy évig használták ezeket a fa épületeket, így a projekt bontási munkálatokkal kezdődött, az egyik épület helyére a jelenlegi modern diákszálló került, a másik helyére pedig egy játszótér, ezzel az iskola parkja is jóval szellősebb és gyerekbarátabb lett. Az ízlésesen berendezett új épületben padlófűtés van, a tetőre tíz napelemet szereltek, amelyeket elsősorban vízmelegítésre fognak használni. 

Az iskola igazgatónője, Horváth Erzsébet úgy fogalmazott,

Évtizedek óta dédelgetett álom vált ma valóra. 

Soóky Marián, Nagymegyer város polgármestere bízik abban, hogy a színvonalas diákszálló is hozzájárul majd ahhoz, hogy több diák válassza ezt a középiskolát, ezáltal Nagymegyer méginkább bekerüljön a felvidéki oktatás vérkeringésébe. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »