Nagyszabású családi húsvétváró Pereden

Nagyszabású családi húsvétváró Pereden

A Szigetköz és Mátyusföld együttműködése nevű projekt keretében húsvétváró családi napot szerveztek a helyi kultúrházban. A programok között minden korosztály találhatott számára érdekeset.

Első alkalommal szerveztek nagyszabású húsvétváró családi napot Pereden. Agócs Kőrösi Ildikó, a település polgármestere lapunknak elmondta, örülne neki, ha hagyománnyá válna egy ilyen jellegű rendezvény. 

Színes program

Hírdetés

A program szervezése során igyekeztek minél színesebb kínálatot összeállítani. „Szerettük volna egyrészt a gyerekek figyelmét lekötni a foglalkozásokkal, de a felnőtteknek is igyekeztünk érdekes műsort szervezni. Figyelembe kellett venni azt is, hogy még böjti időszak van, illetve a húsvéthoz kapcsolódó hagyományokat is szerettük volna minél inkább megjeleníteni” – részletezte. Volt kézműves foglalkozás, ahol tojást festhettek,  kosarat fonhattak az érdeklődők, valamint állatsimogató, fajátékok, tojáskeresés. A délelőtt kezdődött programban fellépett a Glamour gyerekzenekar, Szarka Zsófi főzőshow-t tartott, amelyen húsvéti fogásokat kóstolhattak a vendégek, bemutatkoztak mindhárom helyi óvoda gyerekei, a Pósfa zenekar kíséretében és Béhr László vezetésével táncházat tartottak, a rendezvény zárásaként pedig Janicsák Veca műsorát láthatta, hallhatta a közönség. 

Együttműködés alakul

A húsvétváró része annak a határon átnyúló együttműködésnek, amelyet Pered a szigetközi Kunsziget településsel alakított ki, illetve amelyre közösen nyújtott be pályázatot az Európai Unió Interreg programjába. „Testvértelepülésünk, Tab polgármesterének, Schmidt Jenőnek a javaslatára vettük fel a kapcsolatot Kunszigettel, mivel ők már sikeresen együttműködnek. Ez az első alkalom, hogy közösen szerveztünk programot, a következő az április végén megvalósuló Kunszigeti Húsleves és Petrezsirom Fesztivál lesz, amelyen peredi csapat is részt vesz. Egyelőre nem vagyunk testvértelepülési kapcsolatban, de úgy vélem, mindkét részről elképzelhető a jövőben szorosabb együttműködés. Nagy előnye Kunszigetnek, hogy közel van, testvértelepüléseink, Tab, Tusnádfürdő és Nagyréde mind távolabb helyezkednek el” – tette hozzá a polgármester. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »