Nagyon vigyázzon, ha útnak indul, figyelmeztetést adtak ki

Vasárnapra virradó éjszaka a Dunántúl nyugati felén többfelé képződhet köd, ami helyenként tartósan megmarad – adta hírül a met.hu. Az Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben ködfoltok alakulhatnak ki az éjszaka folyamán.

A ködös reggelt követően, vasárnap napközben többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon tartósabban beragadhat a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, de a tartósan felhős Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.

Hírdetés

Hétfőn az éjszaka képződő köd megszűnése után többnyire napos, fátyolfelhős idő várható, de főként északkeleten, keleten helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10, a szelesebb tájakon 10, 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »