Nagyon terjed a nemrég felmondott bukaresti idegsebészek videóinterjúja a hazai neten

Nagyon terjed a nemrég felmondott bukaresti idegsebészek videóinterjúja a hazai neten

A két fővárosi idegsebész, Ionuț Gobej és Dorin Bică videóját osztják most nagyon sokan a romániai neten: eddig több mint 85 000 nézőhöz jutott el az orvosok vallomása, amit a Recorder.ro rögzített. A két fiatal idegsebész interjúja jelenleg az ötödik a legnézettebb romániai YouTube-videók listáján.

A fővárosi Calentina kórházban tapasztalható sanyarú körülmények miatt a két orvos nemrég beadta felmondását, és úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák, hogy milyen lehetetlen körülmények között kellett volna a munkájukat végezniük.

Hírdetés

Ionuț Gobej és Dorin Bică mindketten Franciaországban töltötték a rezidensi éveiket, de 2014-ben úgy döntöttek, hogy hazajönnek és itthon fognak segíteni. Mindketten a Calentina kórházban helyezkedtek el, amely a legmodernebb technológiai eszközökkel és orvosi berendezésekkel volt ellátva.

Nem sokkal a kórház korszerűsítése után, az ott zajló projekt leállt és a fővárosi önkormányzat – az orvosok szerint önkényes módon – úgy döntött, hogy vezetőséget cserél. A változtatás után pedig rohamosan elkezdtek romlani a körülmények az egészségügyi intézményben. A vezetőség nem fordított elegendő energiát és anyagi támogatást a meglévő felszerelések karbantartására és már nem a minőségre, hanem a mennyiségre fektették a hangsúlyt – indokolták felmondásukat az idegsebészek.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »