Nagyon nem jött össze a Disneynek a Csillagok háborúja átpolitizálása

Nagyon nem jött össze a Disneynek a Csillagok háborúja átpolitizálása

Hollywood az utóbbi néhány évben görcsösen igyekezett minden új filmet közönséges liberális propagandává silányítani. Már nem egyszerűen kötelező elem a buzi, a néger vagy a női főszereplő, hanem kifejezetten ezeken kell nyugodnia az egész történetnek, miközben a férfi főszereplők csak csetlő-botló szerencsétlenek lehetnek, vagy náci főgonoszok. A közönség azonban nem fogadta jól a kulturális vandalizmust, és úgy néz ki, a producerek lassan belátják, hogy kénytelenek lesznek meghátrálni a normális többség előtt. Ismét bebizonyosodott: nem a degeneráltak vannak többségben, és csak a képzeletükben lehetnek ők a jövő és a haladás.

A Csillagok háborúja 1977 óta generációk kedvenc űroperája. A hír, hogy a Disney megvásárolta a filmsorozat jogait, és több tucat új epizódot készül legyártani, sokakban eleve visszatetszést keltett, hiszen az eredeti trilógia sikerét még maga George Lucas sem volt képes megismételni. Aggodalmaik beigazolódtak az Ébredő erő megjelenésekor, majd tavaly az Az utolsó jedik végérvényesen bebizonyította, hogy a mestermű sorsa alkalmatlan dilettánsok kezébe került. Az új részek egyre inkább úgy néztek ki, mintha egy hisztérikus ötévest kértek volna fel, hogy mesélje tovább az eredeti filmet, majd alaposan kiszínezték a producerek szerint „időszerű” politikai propagandával: lila hajú feminista tábornoknővel, mindenféle képzés nélkül azonnal jedivé váló női Luke Skywalkerrel, néger, ázsiai és buzi karakterekkel. Eközben a klasszikus szereplőket először teljesen kivetkőztették saját karakterükből, majd sorra megölték őket. A Solo című következő filmben, amely elvileg Han Solo fiatalkorát mutatta volna be, már Lando Calrissianból is „pánszexuálist” csináltak – ez azt jelenti, hogy bármit meghág, ami mozog, ide értve állatokat és gyerekeket is – összhangban a „haladó” polkorrekt kánon legújabb iránymutatásával.

Az új filmeket heves közfelháborodás kísérte. A Csillagok háborúja ugyanis nem egyszerűen egy film. A messzi-messzi galaxisnak több ezer éves történelme van, a benne látható technikát, az űrhajókat, a fegyvereket az utolsó csavarig pontosan dokumentálták, a fő karaktereknek percre pontosan ismert az élete. A Disney ebbe az óramű pontosságúvá finomodott világba csapott bele nagykalapáccsal, és próbálta beleverni a teljesen életszerűtlen, rossz karaktereket, amelyeket ráadásul tehetségtelen, dilettáns színészek alakítottak. A rajongók minden fórumon tiltakoztak, ám a stúdió – mint azóta bebizonyosodott – hatalmas összegeket fizetett ki filmkritikai oldalak üzemeltetőinek, hogy a negatív véleményeket töröljék, és csak a szintén a Disney által fizetett kritikusok lelkendezéseit engedjék megjelenni. Eközben a filmek rendezői hisztérikusan szidalmazni kezdték saját közönségüket, rasszista bunkóknak, hímsovinisztáknak és hasonlóknak titulálva őket, amiért nem képesek felfogni az ő korszakalkotó műveik értékét.

Hírdetés

A Disney, illetve igazgatója, Kathleen Kennedy, aki maga is szélsőséges feminista, alábecsülte az internet és a rajongótábor erejét. A legutóbbi, Solo című film már totális bukás lett, mert egyszerűen senki nem volt kíváncsi rá. Ezt egy darabig próbálták mellébeszéléssel megmagyarázni, ráfogni arra, hogy túl kevés idő telt el az Az utolsó jedik premierje óta, vagy hogy a konkurrens Marvel stúdió aktuális szuperhősfilmje fogta ki a szelet a vitorlából. Az is elhangzott, hogy egyszerűen „az embereket már nem érdekli a Csillagok háborúja” – mintha ez minden ok nélkül következett volna be negyven év töretlen siker után. De egy idő után a magyarázkodás már nem vezetett sehová, a dühös rajongók pedig joggal követelték, hogy a stúdió szüntesse be kedvenc történetük sorozatos meggyalázását.

A Dailywire.com-on megjelent cikk szerint a Disney igazgatótanácsának elnöke, a részvényesek nyomásának engedve, konferenciát hívott össze, amelyen komolyan felvetült, hogy Kathleen Kennedyt eltávolítják a cégtől. A közönség súlyosan megbüntette az eltévelyedett multit, akik azt hitték, hogy egy maroknyi hőzöngő femináci ízlése az egész világot képviseli, hovatovább az a jövő. A tervezett további Csillagok háborúja-filmek forgatását is leállították.

Elképzelhető, hogy a közeljövőben a Disney egyszerűen törli a történet kánonjából ezeket az oda nem illő, értéktelen epizódokat, elhatárolódik Kennedy és deluzionált bandája ámokfutásától, és új, minőségi részekkel próbálja kiengesztelni a rajongókat. Hasonlóra ugyan még nem volt példa a filmtörténelemben, de a fanok éppen ezt követelik, s a végső szót az ő pénztárcájuk fogja kimondani.

Örömmel jelenthetjük tehát, hogy a normális emberek továbbra is többen vannak.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »