"Nagyon megváltozott a kultúránk!" – A Jóbarátok sztárja szót emelt a politikai korrektség ellen

"Nagyon megváltozott a kultúránk!" – A Jóbarátok sztárja szót emelt a politikai korrektség ellen

Legújabb filmje párizsi bemutatóján adott interjút az AFP hírügynökségnek Jennifer Aniston. A népszerű hollywood-i színésznő arról beszélt, szerinte megöli a vígjátékok műfaját, ha állandóan patikamérlegen kell kimérni a szavakat.

Aniston szerint a politikai korrektség helyett sokkal több értelme lenne, ha többet tudnánk nevetni magunkon. 

Fejlődött a komédia műfaja, fejlődtek a filmek. (…) Mostanra egy kicsit trükkös lett ez az egésze, mert nagyon óvatosnak kell lenned, ettől nagyon nehéz a komikusoknak. A komédia szépsége épp az, hogy gúnyt űzünk magunkból, gúnyt űzünk az életből.

Aniston szerint a kilencvenes években debütált, máig népszerű Jóbarátok sorozat óta alapjaiban változott meg a kultúránk. Akkoriban „viccelni lehetett a korlátolt embereken, nevettünk egy jót, zseniális volt. Arról szólt az egész, hogy megtanítsd az embereknek, milyen nevetségesek is tudnak lenni. Mostanra ezt már nem tehetjük meg!” – jelentette ki. 

Hírdetés

Emberek egy teljes generációja, gyerekek, akik, ha most megnézik a Jóbarátok epizódjait sértőnek találják azokat. Voltak dolgok, amelyek sosem voltak szándékosak és mások, amelyek, nos át kellett volna gondolnunk ezeket. De nem gondolom, hogy akkoriban olyan érzékenység lett volna, mint manapság.

– tette hozzá az 54 éves színésznő. Aniston szerint egyébként óriási tragédia, hogy Hollywood-ban mind kevesebb komédiát forgatnak.

Mindenkinek szüksége van a nevetésre. A világnak humor kell! Nem vehetjük magunkat túlságosan komolyan. Különösen az Egyesült Államokban nem. Túlságosan megosztottak vagyunk!

– zárta új filmje, a Gyilkos rejtély második részének premierje alkalmából adott interjút Aniston.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »