Nagyon jó anyag! – mondta Zelenszkij minisztere egy Challenger 2-ből kikandikálva

Nagyon jó anyag! – mondta Zelenszkij minisztere egy Challenger 2-ből kikandikálva

Iráni gyártmányú drónokat indított Oroszország keddre virradó éjjel Ukrajna több régiója, köztük a főváros ellen, a 15 pilóta nélküli gép közül 14-et megsemmisített az ukrán légvédelem – közölte az ukrán vezérkar.

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat arról tájékoztatott, hogy a támadás következtében a főváros, Kijev nyugati részében fekvő Szvjatosin városnegyed egyik közigazgatási épülete megrongálódott, és tűz keletkezett, amelyet gyorsan eloltottak. Személyi sérülés nem történt.

Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint az elmúlt napban Ukrajna kilenc régióját érte orosz támadás különböző tüzérségi fegyverekkel, harckocsikkal, rakétákkal és drónokkal, aminek következtében nyolc civil vesztette életét és 66-an sebesültek meg. A tárca hozzátette, hogy 124 települést és 76 infrastrukturális létesítményt ért támadás.

Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentése szerint több mint hatvan orosz szárazföldi támadást vertek vissza az ukrán erők 24 óra leforgása alatt. A támadások fő célpontja a stratégiai fontosságú Donyeck megyei Bahmut volt, ahol hónapok óta folynak a harcok.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a szárazföldi sikereket méltatva kedden köszönetet mondott a Twitteren Nagy-Britanniának a "fantasztikus" Challenger 2 harckocsik küldéséért.

Hírdetés

London januárban jelentette be, hogy tizennégy harckocsit küld Ukrajnának, amely az ország ellen tizenhárom hónapja háborúzó orosz hadsereg elleni esetleges ellenoffenzívára készül.

A miniszter közzétett egy videót, amelyen ő maga ül nyílt terepen az ukrán zászló alatt haladó járműoszlop egyik harckocsijában.

"Csodálatos, Ben" – írta angolul Olekszij Reznyikov Ben Wallace brit védelmi miniszternek. "Ez (.) nagyon jó anyag. Ukrajna köszöni az Egyesült Királyságnak" – tette hozzá.

A portugál védelmi minisztérium kedden közölte hivatalos Twitter-oldalán, hogy már Ukrajnába érkezett az a három Leopard 2 típusú harckocsi, amelyet az ország adott az ukrán hadseregnek.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »