Nagyon gyenge: a Fidesz biztos forrásból tudja, hogy 23-án balhéra készül az "elmúltnyócév"

Biztos forrásból származó információi vannak a Fidesznek arról, hogy fizetett provokátorok zavarhatják meg a vasárnapi állami ünnepséget – mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: hírek szerint az alvilághoz köthető figurákkal “együttműködésben” provokálnának a rendzavarásra készülők. Az Együtt részéről Juhász Péter és Szigetvári Viktor is az állami ünnepség megzavarására buzdít – mondta Hidvéghi Balázs, megjegyezve: ez “ugyanaz a társaság”, amelyik néhány évvel ezelőtt azzal híresült el, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökről készült hungarocellbábu fejét rugdosták Budapest utcáin.

A Civil Ellenzéki Kerekasztal nevű szervezet szintén provokációra, balhéra készül – fűzte hozzá Hidvéghi Balázs. Felhívta a figyelmet: akik fizikai erőszakra buzdítanak, azok kimeríthetik a garázdaságra felbujtás tényállását is.

Hírdetés

Tíz évvel ezelőtt az 1956-os forradalom 50. évfordulóját a Gyurcsány-kormány és a baloldal tönkretette, “most ugyanezek az emberek ugyanerre készülnek” – fogalmazott a kommunikációs igazgató, aki pártja nevében ismét arra szólította fel a baloldalt, ne zavarja meg az ünnepet, ne provokáljon, “értse meg, hogy egy nemzeti ügyről, egy nemzeti ünnepről van szó, amelyet méltón és békésen szeretnénk megünnepelni”.

A biztonsági intézkedéseket firtató kérdésre azt válaszolta, a megfelelő előkészületek megtörténnek, de “mi egy békés megemlékezésre készülünk”, és “szeretnénk, ha nem kordonok, hanem egy szabad közös ünneplés” jellemezné a vasárnapot. A vasárnap délutáni állami díszünnepségen, a Kossuth Lajos téren Orbán Viktor és Andrzej Duda lengyel államfő mond beszédet.

Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta, szeptember 1. óta tölti be a Fidesz kommunikációs igazgatói posztját. Ezt a feladatot korábban Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester látta el.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »