Nagyon gatya a helyzet: nálunk landoltak a Jobbik alelnökjelöltjeinek bizalmas szándéknyilatkozatai

Mivel a saját magát leszalámizó Jobbikban a Volner János és Apáti István kilépése után megüresedett alelnöki posztokat ismét fel kell tölteni, ezért a párt – a Kuruc.info információi szerint – napokon belül újabb tisztújítót fog tartani. Ráadásul ezúttal nem is a kongresszust, hanem csak az országos választmányt trombitálják össze. Eddig még nem volt példa arra a párt történetében, hogy egy alacsonyabb szintű testületre bízzanak alelnökválasztást, de a vétózós alapszabályuk szerint ezt is megtehetik. Persze idén így is rendeztek már vagy három kongresszust, plusz-mínusz egy szeánsz már nem oszt, nem szoroz. Az azért vicces, hogy a kongresszuscunami ellenére a mai napig nem voltak képesek hivatalosan is pártelnököt választani (lásd itt és itt), így Sneider Tamás továbbra is csak úgy elnök, mint történész-demográfus: önjelölt.

De akad itt még másik kilenc önjelölt is: az alelnöki pozícióra vágyó tagok, akik írtak is egy-egy bizalmas, zárt körbe szánt alelnökjelölti szándéknyilatkozatot, melyek a "nemzeti ellenálló urak" akarata ellenére a Kuruc.info szerkesztőségében landoltak. Meg is osztjuk azokat az alábbiakban kedves olvasóinkkal, hadd lássa mindenki kristálytisztán, merre is robog éppen a néppártosodás marhavagonja.

Hogy kik is lesznek a befutók, olyan tűpontosan sajnos nem tudjuk megjósolni, mint a látszólag a verbális heftiferdítés miatt háttérbe vonuló Szávay István, de a madarak azt csiripelik, a még ki sem hűlt képviselői helyére is jó eséllyel pályázó Gyüre Csaba, és a parlamenti padsorok között már vígan ellenálló Ander Balázs lehet a nyerő. De a finoman hektikus szándéknyilatkozatot produkáló, szegedi Tóth "Nagyon gatya a helyzet" Péternek is jól áll a szénája, annak ellenére, hogy elismeri:

"A Jobbikon belül úrrá lett az emberek közötti bizalmatlanság, őszintétlenség és frusztráció. (…) meg szeretném változtatni ezt a rossz légkört és újra egy szerethető, attraktív pártot szeretnék felépíteni."

A tanút lepipáló Tóth Péter-i magyarázat szerint ez egyébként "nem feltétlenül az egyes személyek megváltozásából eredt, hanem az ellenségeink és a közénk beépülő fideszes ügynökök hatékony tevékenységének volt köszönhető".

Ezután a néppárti vonalat összerezzentő, enyhe goebbelsi fordulattal úgy fogalmaz:

"A populizmusra és a demagógiára én magam sohasem, mint valami rosszra tekintettem, hanem tömegkommunikációs eszközként, fegyverként igyekeztem használni."

Kész Géza országgyűlési képviselőjelölt, jelenleg is választókerületi elnök viszont jó eséllyel inkább Szaszi levelét várhatja alelnöki megbízatás helyett, ő ugyanis nem akar hanukázást, és még a cigánybűnözéssel szemben is fellépne.

Kész egy olyan Jobbikért akar dolgozni, amelyik

– nem keresi a barátságát (nem küld üdvözlőlapot) azoknak, akik generációk óta töretlenül a magyar nemzet elpusztításán dolgoznak. (Amúgy újabban már a Hitgyülinek is küldenek levelet Mirkóczkiék, aki maga is cionista bizniszszektának nevezte azt rendszeresen, ráadásul nem csak kocsmában, hanem egyenesen parlamenti felszólalásban is – a szerk.)
– Nem rejti véka alá és bátran ki meri mondani, hogy igenis van cigánybűnözés, ami ellen drákói szigorral kell fellépni. Mindemellett a becsületes, dolgozó cigányokat tiszteli és a cigány közösség felemelését célként tűzi ki,
– Kiáll az elszámoltatás, a „Tiszta Kéz politikája” mellett (saját sorain belül 100-szoros szigorral és következetességgel!). A közvagyon megkárosítását hazaárulásként értékeli és a legsúlyosabb büntetést követeli érte.
– Az Árpád-sávos, Turul madaras, Szent Koronás zászlót emeli magasba. Adventi kettős keresztet állít. Felkarolja a valódi magyar őstörténetet, a rovásírást, a magyar keresztyénséget.
– Amelyik kiveti magából az elvtelen érdekembereket, a baloldallal-liberálisokkal kacérkodókat, a tolvajokat, a nemzet iránt el nem kötelezetteket, a rovott múltúakat.

De megfogalmaz továbbá olyan szentségtöréseket, amelyektől a Spinoza-ház függönye is kettéhasadna felülről egészen az aljáig:

"Abban is biztos vagyok, hogy a magyar nemzet hosszútávú fennmaradását, gyarapodását nem lehet néppárti módszerekkel, a társadalom minden részének megfelelni próbálással biztosítani. Ha meg akarjuk nemzetünket menteni, ha a rablóktól és vérszívóktól meg akarjuk tisztítani, akkor egyenesen, keményen és megalkuvás nélkül a nemzetet kell képviselnünk. A Jobbik ezért jött létre, ez az útja. Ha nem ezen jár, megszűnik Jobbik lenni.
Tudom, hogy Mozgalmunkon belül még mindig sokan éreznek így. Az ő hangjukat szeretném alelnökként hallatni, a nemzeti radikális értékeket képviselni és ezeknek a lehető legnagyobb teret nyerni."

A két ellentétes példából való szemezgetés után pedig olvasgassuk vágatlanul az összes alelnökspiráns kortessorait!

(Még a helyesírási hibákat is érintetlenül hagytuk a hitelesség kedvéért és az utókor okulására, ezért olvasóink elnézését kérjük!)

—————————————————-

Tokody Marcell alelnökjelölti szándéknyilatkozata

Tisztelt Tagtársaim!
Közel egy évtized telt el azóta, hogy 2009-ben beléptem a Jobbikba.

Büszke vagyok arra, hogy ez a közösség számtalan megpróbáltatást, külső és belső bomlasztási kísérletet követően is töretlenül áll az orbáni rezsim által uralt politika viharában. Nem állíthatjuk, hogy nem szenvedtünk károkat, ugyanakkor mindmáig Magyarország utolsó reménysugara vagyunk arra, hogy a velejéig korrupt rendszer megváltozzon.

Az elmúlt évek során számos kampányban vettem részt, amelyek végén szinte sohasem értük el a kívánt célt. Legyünk őszinték: utoljára 2009-ben, az EP választáson elért sikernek tudtunk igazán és szívből örülni, a többi eredmény után – különösen igaz ez az utolsó, 2018-as országgyűlési választásra – mindig ott volt bennünk a csalódottság valamilyen mértékben.

Szeretném, ha végre – egy komoly és kitartó építkezést követően – a sorozatos sikerek kora érkezne el mindannyiunk számára. Én ezért kívánok tenni minden erőmmel.

Személyemben olyan alelnöke lehet ennek a pártnak, aki a versenyszférában és a közigazgatásban is több éves tapasztalattal rendelkezik, nem ismeretlen előtte a képviselői munka sem, továbbá igazságügyi és közigazgatási diplomákkal a kezében bízik benne, hogy tudását és ismereteit e közösség céljainak előmozdítása érdekében hasznosíthatja.

Nem kenyerem az ígérgetés, éppen ezért most sem ígérgetek, hanem konkrét vállalást teszek. Vállalom, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az elnökségi döntések a jövőben gyorsabban és minden eddiginél racionálisabb formában szülessenek meg. Célom a kommunikáció javítása, az aktívan és kitartóan dolgozó, hűséges tagtársak jobb megbecsülése, emberibb és valóban érdemelvű humánpolitika kialakítása.

Márton Áron püspöki jelmondatát idézve: Non recuso laborem – Nem futamodom meg a munkától.

Ehhez az előttünk álló nagy munkához kérem a bizalmatokat.

Bármilyen kérdés esetén állok szíves rendelkezésetekre a 70/379-9020-as telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail címen.

Tisztelettel,

Hírdetés

Tokody Marcell Gergely

Makai Tibor alelnökjelölti szándéknyilatkozata

Kedves Bajtársam!
Amennyiben Te is úgy gondolod, hogy egy érettebb korú, tapasztalt terepmunkásnak is helye és fontos feladata lehet az országos elnökségben, kérlek, támogasd az alelnöki tisztségért való indulásomat. Biztos magánéleti egzisztenciával és elegendő munkára fordítható idővel rendelkezem.

Makai Tibor

Dr. Gyüre Csaba alelnökjelölti szándéknyilatkozata

Tisztelt Tagtársaim, Jobbikosok!

Gyakorlatilag a kezdetektől vagyok a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagja. 15 év nem kis idő egy ember életében. Mondhatom a Jobbik szerves része életemnek, mindennapjaim meghatározója. Életemnek csaknem 1/3-át itt töltöttem, ebben a nagy családban, köztetek.

53 éves vagyok, nős két gyermek édesapja. Eredeti foglalkozásom ügyvéd, de 2010-től 2018. májusig országgyűlési képviselő voltam. Rövidebb MIÉP-es előélet után gyakorlatilag a párt megalakulása óta vagyok Jobbik tag. Megéltem szervezőként azokat az időket, amikor sokan még nem is hallottak rólunk, 1 % alatti pártból mindannyiunk közös munkájával jutottunk el oda, hogy mára a legnagyobb ellenzéki párt lettünk. De ez még kevés! Mi az ország, a Magyar Nemzet vezetésére vagyunk hivatottak!
Nagy utat tettünk meg együtt! Épp 12 évvel ezelőtt az öszödi böszme nemzetellenes burjánzása vitt ki az utcára és tette 3 és fél évig életformámmá a tüntetést, s lettem 2006-ban a nyíregyházi Kossuth téri tüntetők vezetője. S mi is, akár csak a debreceniek, végig kitartottunk. A Jobbik mozgalmi jellegét ezekben az időkben szerettem meg igazán! (S ezt kell erősítenünk szerintem a jövőben is!) Mind a mai napig az utcai rendezvények azok, amelyeken igazán otthon érzem magam, ami leginkább az én terepem. Ezért is vállalok el szívesen szónokként minden ilyen rendezvényt, amire meghívtok. Most pedig újra aktuális az utcára vonulás! A Jobbiknak vissza kell foglalni az utcát! Ott eredményesebben működhetünk, mint a parlamentben a fideszes 2/3 ellen. S erre kiváló keret az a nemzeti ellenállás, amit meghirdettünk.

2008 – 2014. között ért az a megtiszteltetés, hogy a Jobbik alelnöke lehettem.
Fontosnak tartom, hogy azt a szervezői tapasztalatot, amit 2003. óta a Jobbikban (és 2001-2002. között a MIÉP-ben) megszereztem, azt az alelnöki munkám során kamatoztassam. Ugyanilyen fontos a vidék hangsúlyosabb képviselete a központi munkában. Amennyiben bizalmat szavaztok nekem, úgy ígérem, hogy kiállok a vidék érdekei mellett is! És a határainkon túl élő nemzettestvéreink mellett is, akik egy és oszthatatlan ősi-őshonos magyar nemzet részei, akiknek járnak az egyéni és kollektív emberi jogok, az autonómia valamint az önrendelkezés szabadsága!
De a kiállás önmagában nem elég! Tennünk is kell! Az elmúlt 3 évben a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványával karöltve kb. 30 alkalommal vittem segélyszállítmányt a legveszélyesebb és legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő kárpátaljai magyarságnak (főleg könyveket, új ruhákat, tartós élelmiszert, játékokat, melyet jórészt Jobbikos tagtársak gyűjtöttek össze szerte az országból. Ezúton is köszönet érte!).

Dolgoznunk kell azért, hogy – a Fidesz hazug propagandagépezetével szemben – egyre többen ismerjék fel hazánkban, hogy a valódi nemzeti érdekek és nemzeti értékek érvényesülése érdekében egyetlen párt, a Jobbik áll ki. Nagyon fontosnak tartom, hogy mielőbb tévé-rádió formájában meg tudjunk jelenni!

Nem lehet más választásunk, mint mielőbb kormány-váltópárttá növelni a Jobbikot, hiszen a nemzet megmaradása és gyarapodása az egyetlen elfogadható cél, melyet rajtunk kívül senki nem fog megvalósítani ebben a hazában! Ezért kiemelt cél a jó szereplés a jövő évi önkormányzati választáson.
És még egy nagyon fontos belső szervezeti kérdés. A Jobbik arra büszke, hogy ez egy alulról építkező párt. De ezt ne csak mondjuk, hanem markánsan szerezzünk is érvényt ennek az elvnek! Ma különösen fontos, hogy minél több településen ott legyünk, hallassuk a hangunkat. A Fidesz elképesztő média fölényével szemben csak a jól szervezettségünkkel vehetjük fel a harcot.

Végezetül: ma minden országos alelnök parlamenti képviselő. Szerintem szükség van olyanra is, aki nem az. Idén május 9. óta parlamenten kívülről szolgálom pártunkat. Fontosnak tartom, hogy az egyszerű tagság érdeke, véleménye is megjelenítésre kerüljön az elnökségben. Erre a feladatra szeretnék vállalkozni megválasztásom esetén.

Ehhez kérem támogatásotokat és bizalmatokat!
Adjon az Isten Szebb Magyar Jövőt!
Nyíregyháza, 2018. november 30.

Dr. Gyüre Csaba
[email protected]
tel: 70/392-13-23 flottás

Dudás Róbert alelnökjelölti szándéknyilatkozata

Tisztelt Szervezeti Elnökök!
Tisztelt Választmányi Küldöttek!

Dudás Róbert
Mátraballa polgármestere
Heves és Nógrád megye regionális igazgatója

BIZALMAS! Tóth Péter alelnökjelölti szándéknyilatkozata

Kész Géza alelnökjelölti szándéknyilatkozata

Ez csak néhány kiragadott példa, de jelzi, milyen Jobbik a célom. Meggyőződésem, hogy az európai és magyarországi folyamatok a keresztény nemzeti-radikális erők előretörését fogják hozni a következő években. Abban is biztos vagyok, hogy a magyar nemzet hosszútávú fennmaradását, gyarapodását nem lehet néppárti módszerekkel, a társadalom minden részének megfelelni próbálással biztosítani. Ha megakarjuk nemzetünket menteni, ha a rablóktól és vérszívóktól meg akarjuk tisztítani, akkor egyenesen, keményen és megalkuvás nélkül a nemzetet kell képviselnünk. A Jobbik ezért jött létre, ez az útja. Ha nem ezen jár, megszűnik Jobbik lenni.
Tudom, hogy Mozgalmunkon belül még mindig sokan éreznek így. Az ő hangjukat szeretném alelnökként hallatni, a nemzeti radikális értékeket képviselni és ezeknek a lehető legnagyobb teret nyerni.
Tisztelt Harcostársam!
Ha Neked is ez van a szívedben, tegyél érte! A Jobbik olyan lesz, amilyenné tesszük.
Áldott Adventet és Szebb Jövőt kívánva,
Kész Géza
Nemzeti, Radikális, Tiszta Jobbikért

Rig Lajos alelnökjelölti szándéknyilatkozata

Kedves Jobbikos Bajtársaim!

A közelmúlt eseményei, a pártunk életében bekövetkezett nehéz időszak, és a kihívásokkal, tervekkel teli jövőképünk arra sarkalt engem, hogy megmérettessem magam alelnökjelöltként. Kérem olvassátok el, és fogadjátok szeretettel bemutatkozó levelemet.

Dr. Weller-Jakus Tamás alelnökjelölti szándéknyilatkozata

Ander Balázs alelnökjelölti szándéknyilatkozata

Nagyapám húga – egy egész életét becsületes munkával végidolgozó, mindössze hat elemit végzett, de józan paraszti bölcsességének tisztánlátásával sokdiplomás tudorokat leiskolázó falusi asszony – halála előtt azt mondta, hogy nem tud nyugodtan eltávozni, mert rosszfelé mennek az ország dolgai. Nemzetünk sorsával kapcsolatosan én sem vagyok nyugodt. Nem véletlen, hogy a Jobbik volt az a politikai erő, amelyik egyetemi éveim MIÉP ifjúsági tagozatos ténykedése után végül magához vonzott.
Amikor 2009-ben, Kaposvártól délre még csak 7 ember merte szervezett keretek között felvállalni, hogy szabadideje s energiái jelentős részét a Jobbik építésére áldozza, még balliberális rezsim volt uralmon. Azóta ugyan változott a kormány színezete, de a kiszolgáltatottság, az egzisztenciális fenyegetettség, az új Döbrögik kommunista párttitkárokat felülmúló úrhatnám pofátlansága csak fokozódott. Hitem szerint a Jobbik az egyetlen létező erő, ami ezen változtathat.

Nős vagyok. Feleségem a Nyugat-magyarországi Egyetemen diplomázott szociálpedagógusként. Házasságunkat 2005-ben kötöttük. Három gyermekünk van. Botond 2006-ban, Nimród 2011-ben, Koppány pedig 2015-ben született.

Elnöke vagyok a Jobbik 2009 nyarán alapított Barcsi Szervezetének és a megye 77 települését felölelő 2-es választókerületnek. 2010 őszén, a Jobbik listavezetőjeként lettem a Somogy Megyei Közgyűlés egyedüli jobbikos képviselője. A megyei önkormányzatban először a Kisebbségi, Egyházi és Civil Bizottság elnökeként, illetve a Gazdasági Bizottság tagjaként, majd 2012 elejétől, a bizottsági struktúra átalakítását követően, a Területfejlesztési Bizottság tagjaként tevékenykedtem.

2014 tavaszán, az országgyűlési választásokon a szavazók 24%-a tisztelt meg bizalmával, mely a somogyi 2-es választókerületben, a baloldali jelöltet megelőzve, a második legjobb eredmény. 2014-ben a Jobbik országos listájának 20. helyéről lettem országgyűlési képviselő. A 2014-2018-as ciklusban a Nemzeti Összetartozás Bizottságában, majd a Népjóléti Bizottságban tettem a dolgom. 2018 közepéig vezettem a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportját.

A 2018-as választásokon a Dél- és Belső-somogyi választók több mint 38 százaléka adta rám szavazatát, de képviselői mandátumomat a Jobbik országos listájának 19-ik helyéről nyertem el. Jelenleg az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnökeként a Jobbik közoktatáspolitikájáért felelek.

Hiszem, hogy a magyar társadalom megnyerésére csak a szociális érzékenységet hangsúlyozó néppárti politikával van esélyünk, de nemzeti identitásunk alappillérei legalább ilyen szilárd bázisát jelentik személyes filozófiámnak.

—————————————————-

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »