Nagyon fontos dologról fog beszámolni Lázár

Összevont ülést tart ma az Országgyűlés nemzetbiztonsági, illetve honvédelmi bizottsága.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hende Csaba honvédelmi és Trócsányi László igazságügyi miniszter ad majd tájékoztatást a képviselőknek a déli határszakasz védelmével kapcsolatos intézkedésekről, vagyis a kormány által kezdeményezett törvénymódosító javaslatokról. A tervezett változásokkal bűncselekménnyé nyilvánítanák és azonnali kiutasítással szankcionálnák az illegális határátlépést, illetve megteremtenék a honvédség bevetésének lehetőségét is.

Hírdetés

A tervezett törvénymódosítás nem elég ahhoz, hogy a honvédséget is bevessék a bevándorlási hullám megfékezésére, ehhez az alaptörvény megváltoztatása is szükséges – ezt már Vona Gábor mondta Magyarország élőben című műsorunkban hétfőn. A Jobbik elnöke szerint egyetlen bevándorlót sem kellene befogadni.

„Nekünk az a kiindulási alapunk, és azt gondolom, hogy komoly vitáink lesznek ebben a Fidesszel, hogy nem szabad átengedni a bevándorlókat Magyarországra. Egyet sem. A mi álláspontunk az, hogy nem tudjuk eldönteni, most jelen pillanatban nagyon nehéz megítélni, hogy ki a menekült és ki a bevándorló, egy biztos, Szerbiában senki sincs veszélyben, se Macedóniában, se Görögországban. Magyarország viszont veszélyben van. A humanitárius kérdés már nem úgy merül fel, hogy mi lesz a bevándorlókkal. Ez is egy aspektus. Mi is emberek vagyunk. Ők is emberek. A humanitárius veszély itt már a magyar társadalom kapcsán merül fel, közbiztonsági, államigazgatási, közigazgatási, költségvetési, közegészségügyi szempontból és mi Magyarországon a magyar embereket tekintjük elsődlegesen fontosnak” – hangsúlyozta a Jobbik elnöke a Hír TV-ben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »