Nagyon durva következménye lehet Messi kirohanásának

Nagyon durva következménye lehet Messi kirohanásának

Korrupciót emlegetett és a játékvezetőt szidta Az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Chile elleni győztes bronzmérkőzésen a Copa Américán.

A spanyol AS értesülése szerint az ötszörös aranylabdás Lionel Messi akár kétéves eltiltást is kaphat, miután keményen kritizálta a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetséget (CONMEBOL).

Utóbbi hivatalos közleményben reagált a Barca 32 éves sztárjának vádjaira, miszerint a házigazda braziloknak kedveztek a játékvezetők.

Hírdetés

„Nem kell részt vennünk abban a korrupcióban, amit elszenvedtünk ezen a tornán.

Továbbjuthattunk volna, de nem engedték, hogy ott legyünk a döntőben. Talán az egész előre el volt rendezve, az egész tornán nyomják Brazíliát” – fogalmazott az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

A brazilok elleni mérkőzés után Messi két elmaradt tizenegyest és egy piros lapot kért számon a bírókon, majd a Chile elleni bronzmeccsen piros lapot kapott – szerinte ez volt a szövetség bosszúja a bírálataiért.

Bár a dél-amerikai szövetség hivatalos közleményéből sejthető, hogy valamilyen büntetést kap majd Lionel Messi, a kétéves eltiltás példátlanul súlyos lenne, hiszen így a 2020-as Copa Américát és a 2022-es világbajnokság selejtezősorozatát is kénytelen lenne kihagyni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »