Nagyon átverték a magyar „világszabadalommal” a kínai céget

Nagyon átverték a magyar „világszabadalommal” a kínai céget

Világszabadalomra és a magyar kormánnyal való titkos kapcsolatokra hivatkozva adott el világító növényeket egy magyar alkotócsoport egy kínai cégnek. A kínaiak csak a pénz átutalása után jöttek rá, hogy becsapták őket, a virágok nem maguktól fénylenek. A permetszer, amit eladtak nekik, egy olyan vegyi anyag, ami UV fény hatására világít. Hasonló találmány egyébként tényleg létezik. A világító virágok forgalmazója tagadja, hogy az ő termékét árulták volna. Ő úgy tudja, többen is hamisítják a találmányát.

A 600 milliós üzlet áldozatai a növények is – a virágok UV fénytől égtek meg. Egy magyar alkotócsoport a milliókért cserébe világító virágokat ígért egy kínai cégnek. De hamar kiderült: a növények csak akkor fénylenek, ha előbb vegyi anyaggal lepermetezik, majd UV fénnyel megvilágítják őket.

A kínai cég magyar közvetítője azt mondja, a magyar fél világszabadalomra hivatkozott és egy olyan, száz százalékig növényi eredetű permetszert ígért nekik, amivel a növények szimbiózisban élnek és idővel a permetszer nélkül, maguktól világítanak majd. A találmányért 600 milliót fizettek előre, csak ezután derült ki, hogy átverték őket.

„Nyolc hónapon keresztül állandóan hitegettek. Az első perctől kértük tőlük a szabadalom számát, kértük tőlük az anyagnak a leírását, mert anélkül nem tudunk tárgyalni Kínában. Na most ezt ők soha nem adták nekünk át, de a kínai partner, mivel nagy nyomás volt a cégen, hogy ők akarják a virágot. És a virág az megvolt tulajdonképpen, mert bemutatták, hogy valami fénylett, csak ez tulajdonképpen olyan, mint amikor sárgarezet akarnak eladni aranynak” – nyilatkozta Menyhárt László közvetítő.

Hírdetés

A világító virágokat Pekingben mutatták be a megrendelőnek. Aki végül lemondta az üzletet, de a pénzt azóta sem kapta vissza. „Kína és a magyar állam között jó kapcsolat van, de a mi cégünk és a partnereink kapcsolata most megromlott a magyarokkal. Elveszítettük a bizalmunkat a magyar üzletemberekkel, és azért jöttünk most az országba, hogy érvényt szerezzünk az igazunknak. Egyrészt súlyos anyagi kár ért minket, másrészt ez az egész ügy a presztízsünket is rontja Kínában” – közölte Liu Yunjuan, a Bs&T Investment Management Co, Ltd. igazgatója.

A magyar szabadalom egyébként tényleg létezik, a kínaiakkal szerződő szimbiózis munkacsoport viszont nem. A világító virágokat tavasszal mutatták be a gardenexpón. A Flavatar nevű márka tulajdonosa tagadja, hogy ő üzletelt volna a kínaiakkal. A feltaláló hamisítókra gyanakszik.

„Kategorikusan elzárkózunk bármilyen olyan rágalomtól, ami mondjuk a Flavatart érheti, mert mi tiszta cég vagyunk, tisztán játszunk, és nem kötöttünk senkivel semmilyen megállapodást, és nem is hatalmaztunk föl senkit, hogy a Flavatar virágokat úgymond Kínában értékesítse, és természetesen, ha ilyen rágalom érné a céget, akkor mi is megtesszük a szükséges jogi lépéseket” – mondta Kun Richárd feltaláló, a Flavatar fejlesztési csoport vezetője.

Az ügyben a II. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »