"Nagyon aggódom az Európai Unió jövője miatt” – így a németországi kiirtott gyárosok

A migránsválság kezelése tovább fokozta az európai országok közötti ellentéteket, amelyeket az euróválság már amúgy is kiélezett. Az erősödő nacionalizmus ezzel párosulva veszélybe sodorhatja Európa jólétét, gazdasági sikerét és biztonságát – mondták a Reutersnek adott interjúikban az öt legnagyobb németországi ipari szövetség vezetői.

2006karácsony

„A jövő év döntő év lesz Európa számára. Nagyon aggódom az Európai Unió jövője miatt” – fogalmazott Ulrich Grillo, a német gyáriparosok szövetségének (BDI) elnöke.

Hírdetés

Hans Peter Wollseifer, a kisiparosok szakmai szövetségének (ZDH) elnöke azt mondta, hogy a szolidaritás hiánya veszélybe sodorhatja az elmúlt évek európai eredményeit. „Az európai összetartás erős jelzését szeretném látni” – tette hozzá.

Berlin korábban számos alkalommal adott hangot rosszallásának azzal kapcsolatban, hogy a migránsok befogadása tekintetében Németország nem kapott számottevő támogatást a többi uniós tagországtól.

Anton Börner, a német kül- és nagykereskedelmi vállalatok szövetségének (BGA) elnöke úgy vélte, hogy a jövő év egyik legnagyobb kockázati tényezője az európai egység további bomlása, míg a német kereskedelmi és iparkamarák szövetségének (DIHK) elnöke, Eric Schweitzer azt emelte ki, hogy a nemzeti válaszok már nem elegendőek a nemzetközi problémák megoldására, és Európának csak akkor van súlya a világban, ha tagállamai egységben lépnek fel.

Ingo Kramer, a munkaadói érdekképviseletek országos szövetségének (BDA) elnöke a brit kilépés veszélyére is figyelmeztetett, s közölte, hogy az EU-nak komolyan kell vennie London követeléseit.
> vissza a címlapra


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »