Nagyobb boldogság adni, mint kapni – Lezárult a Debreceni Karitatív Testület adventi gyűjtése

Nagyobb boldogság adni, mint kapni – Lezárult a Debreceni Karitatív Testület adventi gyűjtése

Idén november 13. és december 15. között zajlott a Debreceni Karitatív Testület adventi adománygyűjtése. A záráshoz közeledve, december 14-én Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök két debreceni katolikus iskola által összegyűjtött adományt adott át Törő Andrásnak, a Debreceni Karitatív Testület elnökének a debreceni Szent József köznevelési intézményben.

A szeretetdobozok átadásán az adománygyűjtő akcióban részt vevő két köznevelési intézmény képviseletében jelen volt Bódis Zoltán, a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója, illetve Zsenyuk Zsolt, a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatóhelyettese.

Bódis Zoltán igazgató gyermekekkel körülvéve mondott köszönetet a két iskolának, ahol az elmúlt hetekben szorgos kezek munkálkodtak azon, hogy a szeretetdobozokat megtöltsék, és a korábbi évekhez hasonlóan örömteli és ajándékokban gazdag karácsonyhoz segítsék a rászoruló családokat.

Zsenyuk Zsolt igazgatóhelyettes elmondta, a Svetits minden osztálya gyűjtött tartós élelmiszert. Örömmel tettek eleget a felkérésnek, mert tudták, hogy a csomagokon keresztül az örömük is eljut a rászorulókhoz.

A gyűjtés öröméről Palánki Ferenc püspök is beszélt, aki hálás szívvel mondott köszönetet az összefogásért. „Nagyon jó ajándékot kapni, de most a gyermekek a családjaikkal együtt annak örömét tapasztalhatták meg, hogy »nagyobb boldogság adni, mint kapni« (ApCsel 20,35), mert ezzel örömet szereznek a másik embernek. Ez tesz bennünket igazán boldoggá, mert ebből születik meg a szeretet, és a szívekben az igazi békesség – fogalmazott, majd átnyújtotta Törő Andrásnak a szeretetdobozokat.

Hírdetés

A csomagokat a következő héten a Debreceni Karitatív Testület juttatja el a nehéz sorsú családokhoz.

Törő András a karitatív testület nevében mondott köszönetet az adománygyűjtésért. Felidézte, Debrecenben évek óta hagyomány, hogy az egész város, az egyházak, iskolák, városi intézmények, vállalatok, cégek, magánemberek közösen kezdenek adománygyűjtésbe, hogy együtt tudjanak segíteni. Együtt sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint külön-külön. Ezt éljük meg most Debrecenben – emelte ki Törő András, majd köszönetet mondott Palánki Ferenc megyéspüspöknek, hogy a feladat mellé állt, segített megtalálni a nyitott szíveket, és megmozdította az egyházközségeket, intézményeket.

A karitatív testület elnöke megköszönte a két intézménynek, hogy az adventi nagy hajrában fölvállalták a gyűjtést és segítettek az egyházközségeinknek, a felekezetek közösségeinek, iskoláinak, akik szintén bekapcsolódtak ebbe az akcióba. „Hiszem, hogy amikor jót teszünk, valamiről lemondunk a másik javára, olyankor mindig megtapasztaljuk, hogy a Jóisten nagylelkűbb; sokkal többet kapunk vissza. Így még többet tudunk odaajándékozni, és ezzel elindítunk egy bőségfolyamatot. Ez egy jó befektetés!” – zárta beszédét Törő András.

A Debreceni Karitatív Testület által meghirdetett Szeretetdoboz akcióhoz idén is csatlakozott a Hajdúdorogi Főegyházmegye is, erről  ITT olvashatnak bővebben.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »