Nagynehezen leállíthatja Tarlós a hungarofób pódiumbohócot

Fischer Iván karnagy úr kezdi elveszíteni az önkontrollját. Amennyiben nem képes befejezni a követelőző hisztériát, fenyegetőzést és zavarkeltést, úgy át kell gondoljuk a támogatását – közölte a főpolgármester.

Mint írja, továbbra is elismerik kvalitásait, de fordíthatják ezt a pénzt más, szintén nemzetközi hírű magyar zenekarok bármelyikére, amelyik nem rúg bele a feléje nyújtott kézbe. “Akkor lesz kiváló ürügye karnagy úrnak politikai motivációról beszélni, ócsárolni a városvezetést, hergelni a közvéleményt” – áll a közleményben.

A Budapesti Fesztiválzenekar egyébként – amely nem a Fővárosi Önkormányzat intézménye – a Fővárosi Önkormányzattól csak 2010 óta 1 milliárd 978 millió forint támogatást kapott, 1993 óta pedig összesen 6,99 milliárd – azaz 7 milliárd – forintot.

Ez az összeg természetesen nem tartalmazza az állami támogatásból, a TAO-ból és a zenekar saját bevételeiből származó forrásokat – írta

Az utolsó Demszky-évben az államtól, a fővárostól és TAO-ból 1,2 milliárdot kapott a zenekar, míg 2013-ban 1,9 milliárdot, 2014-ben 1,85 milliárdot – tette hozzá.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »