Nagymihály ellen kezdi meg a bajnoki idényt a DAC

Nagymihály ellen kezdi meg a bajnoki idényt a DAC

Két hónapnyi kihagyás után újra elrajtolt a Fortuna liga, ma pedig a DAC is bemutatkozik az új idényben, ezúttal Nagymihály ellen idegenben.

Az Európa Konferencia Ligában (EKL) is érdekelt DAC csütörtöki veresége után pénteken egyből Kassára indult. Ma még biztosan nélkülözni fogja Eric Davist Németh Antal, azonban a már Dunaszerdahelyen tartózkodó panamai játékos jövő héten csatlakozik társaihoz.

A két csapat a Nagymihály 2015-ös élvonalba kerülése óta 17 alkalommal mérkőzött meg egymással, jellemzően gólgazdag találkozókat tudhatnak maguk mögött, melyekből 12 alkalommal a DAC győzött, kétszer döntetlen született, háromszor pedig a nagymihályiak örülhettek diadaluknak.

A mai találkozót már a voyo.markiza.sk internetes televízió közvetíti majd élőben.

A Nagymihály-DAC bajnoki mérkőzés 17 órakor kezdődik, játékvezetők: Kráľovič – Štrbo, Weiss.

Ligás Klubok Uniója: Még mindig hiányzik a hosszútávú megoldás

Hírdetés

Hétközben a Közegészségügyi Hivatal új rendeletet adott ki, mely a tömegrendezvények szempontjából némi javulást eredményez. Eszerint az élvonalbeli hazai és nemzetközi sporteseményeken a nézők a stadion befogadóképességének az 50 százalékát foglalhatják el a zöld járásokban, megszabott felső határ nélkül.

A stadionokba azok a szurkolók juthatnak be, akik be vannak oltva, átestek a koronavírus-ferőtzésen az adott napot megelőző 180 napban, vagy rendelkeznek 24 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy LAMP-teszttel.

A Ligás Klubok Uniója (LKU) szerint az új rendelet javulást jelent a mostani helyzethez képest, azonban úgy vélik, még mindig hiányzik a hosszútávú megoldás.

“A szurkolók sporteseményeken való részvételének koncepciós és hosszútávú megoldását szeretnénk megvalósítani, méghozzá a lehető legmagasabb számban. Sajnáljuk, hogy a covid pass témája a politikai színtéren történtek után valószínűleg továbbra is blokkolva van. Pont a covid pass, tehát a betegség leküzdéséről, az oltásról vagy a tesztelésről szóló okmány garantálhatná a szurkolók nagyobb, sőt akár maximális részvételi számának hosszantartó és fenntartható rendszerét. A covid pass intézménye európai szinten is működik, számunkra pedig fontos, hogy Szlovákiában is egyértelműen felállított paraméterek legyenek. A hozzáállásunk nyilvánvaló: a sport nem éli túl a szurkolók nélkül, anyagilag és érzelmileg sem”

hangsúlyozta Michal Mertinyák, a LKU ügyvezető igazgatója.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »