Nagyköveteknek és diplomatáknak vamzerkodott Gyurcsány a Parlamentben

Nagyköveteknek és diplomatáknak vamzerkodott Gyurcsány a Parlamentben

Az éppen a parlamenti munkának hátat fordító Gyurcsány Ferencnek azért arra volt kapacitása, hogy az EU-s országok Magyarországra akkreditált nagyköveteivel, diplomatáival találkozzon.

A kvótareferendum ellen még Londonban is agitáló DK elnöke azt mondta, a találkozóval csökkenteni akarta azt a kárt, amit Orbán Viktor okozott Magyarország számára. A megbeszélésen elsősorban a népszavazásról és az alaptörvény módosításáról beszéltek – közölte. A politikus szavai szerint, a diplomatáknak hangsúlyozta: a kormányfő a referendummal nem érte el azt a ki nem mondott, de „nyilvánvaló” célját, hogy az Európa-szkeptikus, elitellenes, radikalizálódó jobboldal vezérévé váljon. Eközben itthon sem sikerült megvalósítania, hogy a népszavazás nagy sikerére hivatkozva nemzetegyesítő szerepben tűnjön fel – tette hozzá.

Hírdetés

Az alkotmánymódosítás, a szó szerinti szövegét nézve alkalmatlan arra, hogy Magyarországnak több védelmet nyújtson – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: az viszont kockázatot rejthet a jövőben, hogy az alkotmányos identitásra hivatkozva „új háborút lehet indítani egy sor európai kérdésben”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »