Nagyija Szavcsenko teremti meg a békét Ukrajnában?

Az Ukrán Legfelsőbb Tanács képviselője, Nagyija Szavcsenko javaslata szerint közvetlen tárgyalásokat kellene folytatni a Donyecki (DNR) és a Luhanszki Népköztársaságok (LNR) képviselőivel. A DNR hajlandó lenne egy asztalhoz ülni az ukrán pilótanővel. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint a szakadár népköztársaság vezetői bűnözők, akik emberek meggyilkolására adtak ki parancsot.

Miközben a donbászi konfliktus lehetséges megoldásairól beszélt, a képviselőnő a következő pontokat emelte ki: tovább kell folytatni az Oroszország elleni szankciókat, mert ez az ország még mindig nem értette meg, hogy el kell hagynia Ukrajna keleti részét, egyenes összeköttetésbe kell lépni a DNR és az LNR képviselőivel a minszki megállapodás keretein kívül, a harmadik és negyedik felet kizárva.

Szavcsenko készen áll megbeszéléseket folytatni Olekszandr Zaharcsenkóval, a Donyecki Népköztársaság, és Ihor Plotnyickijjal, a Luhanszki Népköztársaság vezetőjével – számol be az UNIAN hírügynökség.

A Donyecki Népköztársaság tárgyalna Szavcsenkóval

Az önhatalmúlag kikiáltott, de nemzetközileg el nem ismert Donyecki Népköztársaság kész közvetlen párbeszédet folyatni Nagyija Szavcsenkóval, ha a pilótának megfelelő jogosultsága lesz erre – jelentette Denisz Pusilin, a DNR képviselője.

„Nagyon furcsa, hogy épp Szavcsenkónál léptek fel ilyen gondolatok, hogy szükség van egy párbeszédre, tárgyalni kell Donbásszal, mert a lövöldözések haszontalanok. Ezért, ha Szavcsenkónak meglesznek a megfelelő jogosultságai a tárgyaláshoz, készek vagyunk beszélni vele” – idézte Pusilin szavait az RBK-Ukrajina.

Hírdetés

SZBU: Zaharcsenko és Plotnyickij közönséges bűnözők

Jurij Tandit, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetőjének tanácsadója kommentálva Szavcsenko szavait a DNR és LNR tárgyalásaival kapcsolatban bejelentette, hogy Olekszander Zaharcsenko és Ihor Plotnickij a jogalkotás szempontjából bűnözők.

„Ez nyilvánvaló. Zaharcsenko ellen még 2014. július 31-én nemzeti körözést indítottak… Nem állami körözést, hanem nemzetközit. Őt számos bűncselekménnyel gyanúsítanak, beleértve a terrorcselekmények elkészítésével is. Ezért semmiképp sem lehet az DNR parlamenti képviselője.” – idézte Jurij Tandit szavait az Ukrán Nemzeti Hírügynökség.

Az SZBU tanácsadója azt is megjegyezte, hogy Ihor Plotnickij és Olekszander Zaharcsenko gyilkolásra is adtak ki parancsokat.

„Számunkra sem Zaharcsenko, sem Plotnyickij nem törvénytisztelő ukrán állampolgár. Emlékeznünk kell arra, hogy ők parancsokat adtak ki emberek meggyilkolására” – mondta Tandit.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Kemény háború kezdetét jósolja Nagyija SzavcsenkoTöbb mint 200 ezer hrivnya értékben kapott ajándékokat 2015-ben SzavcsenkoSzavcsenko elmondta, miért nem fogadta el Timosenkótól a virágcsokrotRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Nagyija Szavcsenko, Ukrajna, Kelet-Ukrajna, ukrán válság, Donyecki Népköztársaság, Luhanszki Népköztársaság, ukrajnai hírek, Alekszandr Zaharcsenko, Igor Plotnickij, ukrán politika, politika, SZBU, Ukrán Biztonsági SzolgálatForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »