Nagy változások várnak a horgászokra

Nagy változások várnak a horgászokra

Dérer István megerősítette, hogy a 2019. január 1-jétől vezetik be a Magyar Horgászkártyát, amely a régi horgászigazolványt váltja ki. Mint mondta, mindenki, akinek jövő évre horgászjegyet kell váltania, regisztráción vesz részt, közülük azok lesznek jogosultak a dokumentumra, akik egyesületi tagok vagy saját elhatározásukból szeretnének kártyát.
Előfeltétel – a regisztráció mellett – a megfelelő dokumentumok bemutatása és az adatok hiteles rögzítése.

Hírdetés

Ez teszi lehetővé egy valóban közhiteles horgászadatbázis létrejöttét.

A kártya érvényességi ideje öt év lesz, ez után kell majd megújítani. Dérer István azt is elmondta, a horgásszá válás során meg kell szerezni az alapszintű tudást, majd 10 éves kortól lehet vizsgát tenni. A helyi horgászklubba belépve megismerhetők az adott vízfelületre vonatkozó szabályok, szokások. A tevékenység jogszerű végzéséhez szükség van még horgászjegyre, az ahhoz mellékelt, fogási adatok rögzítésére szolgáló naplóra, illetve területi jegyre.

Ha ezek az okmányok megvannak, „akkor újra arról szól ez a hobbi, amiről kellene szólnia, hogy a természerben mindenki jól érezze magát” – mondta a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »