Nagy változások több balatoni strandon is

Nagy változások több balatoni strandon is

Számos Balaton-parti településen még most is javában zajlanak a munkálatok.

„Nincs az a pr-es, önkormányzati, közbeszerzési vagy uniós pályázati bullshit, amivel meg lehetne magyarázni, miért az év legmelegebb időszakában, a nyári szezon elején kezdik el építeni Fonyódon a futópályát(?) a környék egyik legnépszerűbb szabadstrandján” – írta az Index egyik olvasója, és a mellékelt képek alapján tényleg elég bizarr a strand látványa.

Hírdetés

A Velvet a lellei strandon talált hasonló állapotokat. És még egy rakás másik Balaton parti városról jöttek ugyanilyen hírek, jegyzi meg a portál.

A fonyódi képeket küldő olvasó meg is találta, hogy miről lehet szó: egy március végi hírből kiderült, hogy „a Délnyugat-Balaton öt települése 1,4 milliárd forint támogatást nyert szabadstrandjai felújítására. A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázata által megújul Balatonboglár, Balatonmáriafürdő, Fonyód, Balatonfenyves és Balatonlelle egy-egy partszakasza is”. A hír szerint a nyári szezonra elkészülő felújításoknak köszönhetően a strandok komfortosabbak, modernebbek és biztonságosabbak lesznek.

Egy gond van csak – írja az Index –, a nyári szezon javában tart, és a tervezőket, kivitelezőket láthatóan egyáltalán nem zavarta, hogy a felújítások bőven a szezonba nyúlnak. Állítólag június vége a befejezési határidő, de Fonyódon például szinte biztos, hogy nem lesznek kész akkorra se, teszik hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »