Nagy változás mától a repülőtéren, minden utast érint

Nagy változás mától a repülőtéren, minden utast érint

Átalakul a csomagfeladás rendje, könnyebb lesz a tájékozódás a Liszt Ferenc repülőtéren.

A repülőtér indulási csarnokaiban új, fix kordonrendszerben állhatnak a check-in pultok elé az utasok. A változással nemcsak a terminál képe lett rendezettebb, de az utasok is könnyebben tájékozódhatnak a várakozás közben. A Budapest Airport további helyszíneken is fixen telepített kordonokat helyez el, ahol szükségszerű a sorképzés, egyebek mellett az utasbiztonsági ellenőrzés, valamint az útlevélkezelés előtti területen.

Hírdetés

A 387 darab, szalaggal összeköthető oszlopot telepítettek a repülőtér termináljain annak érdekében, hogy a korábbinál rendezettebb és átláthatóbb legyen a sorképzés a check-in pultok előtt.

A budapesti repülőtéren kiépített új kordonrendszer alapjait lézerrel kimért, precíziós térhálóban erősítették oda a terminál padlójához, ezekre mágnessel lehet rögzíteni a szalagrendszert tartó oszlopokat. Erre azért is van szükség, hogy az oszlop szükség esetén eltávolítható legyen, például veszély esetén ne akadályozza a menekülést.

Az újonnan kiépített kordonrendszerrel megszűnt a különböző társaságok és földi kiszolgáló szervezetek által használt, eltérő minőségű mobil szalagkorridorok okozta rendezetlen színkavalkád. A Budapest Airport folytatja a fix kordonok telepítését a terminálon, az utasbiztonsági terület előtt, valamint az új utasmóló érkezési csarnokában, a határellenőrzési fülkéknél.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »