Nagy újítással kísérleteztek Ferihegyen

Nagy újítással kísérleteztek Ferihegyen

Elektromos autóbuszt teszteltek Ferihegyen az utasok szállítására a repülőgépek és a terminál között.

Augusztus végén másfél hétig tesztelték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér földi kiszolgáló cégei azt az elektromos autóbuszt, amelyet a Komáromban működő akkumulátor és elektromos járműgyártó BYD biztosít – írja az Airportal.hu.

Hírdetés

A 12 méter hosszú, alacsonypadlós és teljesen elektromos autóbuszt az utasok szállítására használták a Budapest Airport földi kiszolgáló partnerei.

A háromajtós buszt eredetileg városi használatra tervezték és mintegy 300 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. Az akkumulátor 20%-os töltöttségi szintről a megfelelő töltőberendezéssel körülbelül 4 óra alatt tudja elérni a teljes töltöttséget. Így akár az éjszakai, forgalommentes időszakban történő töltéssel a következő napi használathoz szükséges teljes energia felvehető.

„Az elektromos busz tesztelése kiváló lehetőség arra, hogy felmérjük a repülőtéri zöld flotta további fejlesztésének igényeit és feltételeit, valamint meghatározzuk a környezetbarát repülőtéri közlekedés lehetőségeit. A repülőtéri e-mobilitás fejlesztése egy fontos eszköze annak, hogy a légikikötő a már tavaly elért karbonsemleges minősítésén felül végül elérje a nettó zéró CO2 kibocsátást (net zero). A karbonsemlegességen túl a Greenairport Programunkban a repülőtéri partnereinkkel közösen dolgozunk a repülőtér fenntarthatóbb működéséért” – közölte Temesváry Péter, a Budapest Airport környezetvédelmi és működésbiztonsági igazgatója.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »