Nagy tűz a túzokrezervátumban és Egek térségében is

Nagy tűz a túzokrezervátumban és Egek térségében is

Mindkettőt körülhatárolták a tűzoltók.

Negyven-ötven hektáron ég a legelő Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó dévaványai túzokrezervátumban – közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Várszegi György elmondta: a tűzoltók – erőgépek segítségével – körülhatárolták a tüzet, így már nem tud továbbterjedni; várhatóan fél órán belül teljesen megszűnik a visszagyulladás esélye is.

A helyszínen a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is jelen van – tette hozzá.

Hírdetés

Csaknem százhúsz hektár területen leégett az aljnövényzet Egyek térségében – mondta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese.

Bányai Judit közlése szerint előbb kétezer négyzetméter területen gyulladt ki a tarló a Rózsás utca mellett, majd a tűz átterjedt az út másik oldalára, és a szárazságban gyorsan továbbterjedt.

A legelőkön, bokros, nádas területeken tomboló tüzet az egyeki önkéntes, a tiszafüredi, a mezőkövesdi, a szolnoki, a füzesabonyi és a karcagi tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk, majd eloltaniuk – jelezte a sajtóügyeletes, megjegyezve, hogy a tűz tanyákat is veszélyeztetett, de azokra nem terjedt át, senki nem sérült meg.

A tűzoltás utómunkálatai még tartanak – tette hozzá Bányai Judit.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »