„Nagy tervei” vannak Dãncilának az országgal

„Nagy tervei” vannak Dãncilának az országgal

Büszkén és a románok iránti tisztelettel fog kormányozni az új kabinet, jelentette ki Viorica Dăncilă hétfőn a parlament plénuma előtt.

A kijelölt miniszterelnök kifejtette: miniszteri tisztségre javasolt kollégáival együtt a többségi koalíciót képviseli, ezért a parlament „nem személyekről, hanem Románia állampolgárainak akaratáról fog szavazni.” „Büszkén és a románok iránti tisztelettel fogunk kormányozni”, mondta Dăncilă.

„Mandátumom során azt a célt fogom követni, hogy 2020-ra Románia az Európai Unió legerősebb gazdaságai rangsorának első felében legyen, hogy ily módon a fiatalok ne hagyják el az országot, akik pedig elmentek, azok tervezzék a hazatérést”, jelentette ki a kijelölt kormányfő.

Hírdetés

Dăncilă arra is ígéretet tett hétfői parlamenti felszólalásában, hogy megbízatása alatt semmiféle új illetéket nem fog bevezetni, és lemondanak a 600-as nyilatkozatról.

„Maximum ötven, általánosan alkalmazott illetéket képzelek el, és ezt mielőbb szeretném megvalósítani. Amíg miniszterelnök leszek, semmiféle új illetéket nem fogok bevezetni Romániában.

A célom a gazdasági élet leegyszerűsítése, nem pedig az elbonyolítása. Még ettől a héttől kezdve lemondunk a 600-as nyilatkozatról és utána csaknem az összes többiről”, mondta a plénum előtt Viorica Dăncilă. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »