Nagy sikere volt a Magyar Konyha Hetének

Idén kilencedik alkalommal került sor a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács szervezésében elindított Magyar Konyha Hete eseménysorozatra. Amit a magyarországi torkoscsütörtök mintájára 2012 farsangvégén azzal a céllal indítottak el, hogy a kedvezményes kínálatokkal egyre több helyi érdeklődőt vonzzanak be éttermeikbe a tulajdonosok, ezzel is népszerűsítve Kárpátalján a gasztroklultúrát. Idén azonban a karanténszigorítások miatt télvégén nem tarthattak ilyen rendezvényeket, arra most május 14. és 16. között kerülhetett sor.

És ezúttal is igencsak nagy érdeklődés kísérte az eseményt: a programban résztvevő mintegy kéttucatnyi étteremben szinte mindenütt teltház volt. Sőt, sok helyen nem is tudtak minden jelentkezőt fogadni, így volt, hogy egy-egy nagyobb társaság elvitelre rendelt a kínált menüből. És ezen nincs mit csodálkozni, a hosszú karanténidőszakban már sokan kiéheztek nemcsak a finom ételkülönlegességekre, de a közösségben töltött együttlétre is. A vendéglátóegységek üzemeltetőinek nagy része pedig az élőzenéről is gondoskodott, így igazán kellemesen múlathatták az időt a résztvevők.

Hírdetés

A Magyar Konyha Hete alkalmából jelentős árengedményekkel – pénteken 50, szombaton és vasárnap pedig 25 százalékos kedvezménnyel – várták az éttermek a vendégeket. A szervezők úgy vélik, hogy ez nagyszerű alkalom volt a családoknak, baráti társaságoknak az együttlétre, emellett kitűnő reklámfelületet jelent a vendéglátó egységeknek étel- és italkülönlegességeik népszerűsítésére, illetve bizonyos löketet is ad az újrakezdéshez.

-marton-


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »