Nagy-Románia térképével látta el portréját Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes

Nagy-Románia térképével látta el portréját Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes

A jelenlegi Moldovai Köztársaságot is magában foglaló Nagy-Románia térképet jelenített meg Facebook-oldalán Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezető politikusa a közösségi oldalán látható portréjában az alakulat 145 évvel ezelőtti megalakulására emlékezik egy történelminek semmiképpen sem nevezhető térképpel.

– jegyezte meg a Facebookon közölt bejegyzésében Benkő Erika, az RMDSZ parlamenti képviselője, utalva a kettős mércére.

Május elején Ludovic Orban miniszterelnök rövid, ironikus válasszal reagált arra, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő egy, a történelmi Magyarországot is ábrázoló földgömböt posztolt Facebook-oldalán, ezzel kívánva sok sikert a történelemből érettségizőknek. „Puliszkával álmodik a veréb” – mondta gúnyos mosoly kíséretében akkor a román kabinet vezetője. Az említett szólás az „éhes disznó makkal álmodik” román megfelelője.

A bukaresti média provokáció­nak, illetve a Klaus Iohannis államfő magyarellenes kijelentésére adott válaszként tálalta az Orbán Viktor által posztolt, Nagy-Magyarországot is megjelenítő fotót. A magyar kormányfő a közösségi oldalán posztolt bejegyzésében üzent a történelemből érettségiző anyaországi diákoknak, a következő szöveg kíséretében: „56. Az érettségizők történelmet írnak. Hajrá // 56. A historic exam. Good luck!” (A szám a koronavírus-járvány 56. napjára vonatkozik).


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »