Nagy pofon a Fidesznek

Nagy pofon a Fidesznek

Nagy pofon a Fidesznek a vasárnapi boltbezárós népszavazás. 2006 óta most először kaphatnak ki komolyan egy amerikai elemzés szerint. Közben a német sajtó azzal van elfoglalva, hogy Helmut Kohl miért hívta meg Orbán Viktort a születésnapi fogadására. Külföldi lapszemle következik.

Hírdetés

Nagy pofont kapott Orbán Viktor a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény népszavazásával kapcsolatban – írja a Bloomberg. Ha lesz népszavazás, akkor 2006 óta ez lesz az első alkalom, amikor a Fidesz durva vereséget szenvedhet, ami hosszú távon is erősítené az ellenzéket. Az amerikai összefoglaló emlékeztet, hogy a kormány eddig is több eszközzel akadályozta a vasárnapi zárva tartás népszavazását, amit a kereszténydemokraták miatt erőltettek rá az emberekre.

Nigériai diákok magyarországi tanulmányát fizeti a kormány – írja egy nigériai kormányzati portál. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter állapodott meg erről, aki azt mondta: Nigéria mindig is megbízható gazdasági partnere volt Magyarországnak. Először 50 diák tanulmányát fizetik, de a felmérés szerint 900 közép-afrikai diák tanul Magyarországon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »